Pe agendă | Ultimele pregătiri pentru adunarea „Moldova Europeană”

Autoritățile moldovene îndeamnă cetățenii să vină pe 21 mai, la Chișinău, la o așa-numită adunare națională „Moldova Europeană”

În acest episod, aflați cum se pregătesc autoritățile de așa-numita „Adunare Națională Moldova Europeană” și ce contramanifestații organizează partidele de opoziție.

Your browser doesn’t support HTML5

Ultimele pregătiri pentru adunarea „Moldova Europeană”

Autoritățile moldovene îndeamnă cetățenii să vină pe 21 mai, la Chișinău, la o așa-numită adunare națională „Moldova Europeană”.

Manifestația ar avea menirea să arate cât de mare este sprijinul cetățenilor pentru ceea ce actuala guvernare numește „calea cea dreaptă”, calea pro-europeană, și ar mai fi, spun guvernanții, o ripostă dată forțelor pro-ruse de opoziție, un gest de condamnare a invaziei ruse din Ucraina și a încercărilor Rusiei de a submina unitatea europeană.

Opoziția a anunțat deja că va organiza contramanifestații în câteva localități. Acțiunea guvernamentală este programată cu puține zile înaintea unui summit european, găzduit de pe 1 iunie, la Castel Mimi, în apropierea capitalei.

Alte teme ale ediției din 18 mai:

  • Obstacole politice în calea ajutorului SUA pentru Ucraina;
  • Turbulențe în aer: se reiau zborurile directe între Rusia și Georgia;
  • Diplomații ruși vor trebui să plătească chirie în Cehia după decenii de scutiri.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.