Pe agendă | Cât se mai poate strânge relația moldo-română? Recean la București, la nici o săptămână după Maia Sandu 

Premierul Dorin Recean și președintele României Klaus Iohannis

În acest episod, discutăm despre motivele pentru care noul premier Dorin Recean a ales să facă prima vizită în străinătate tocmai la București, dar și despre atmosfera celui de-al doilea protest de stradă din capitală al Partidului Șor de când cu avertismentul puterii de la Chișinău că tocmai asemenea proteste ar putea „masca” o încercare de destabilizare din partea Rusiei.

Faptul că relațiile moldo-române au luat avânt și mai mare de când cu invadarea Ucrainei de către ruși se vede chiar în frecvența vizitelor peste Prut ale demnitarilor moldoveni la Chișinău. După șeful parlamentului, Igor Grosu, după președinta Maia Sandu, la București a mers miercuri și noul premier Dorin Recean, care a discutat despre economie, securitate, și integrare europeană.

Your browser doesn’t support HTML5

Cât se mai poate strânge relația moldo-română? Recean la București, la nici o săptămână după Maia Sandu

Alte teme ale episodului difuzat pe 7 februarie:

  • Secretarul de stat al Statelor Unite vizitează Asia Centrală, una din regiunile unde interesele occidentale și cele ale Rusiei se suprapun în forme uneori stridente;
  • Una din cele mai sărace țări din fosta Uniune Sovietică. Kârgâzstan, trece printr-un boom comercial. Secretul: re-exporturile rusești;
  • De când cu războiul din Ucraina, liderul nedemocratic al R. Belarus este și mai puțin chemat să facă vizite în străinătate. Acum, Alexander Lukașenka a reușit totuși să „iasă”, iar destinația este Beijingul.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

### Vezi și... ### România cere înființarea unei misiuni civile a UE pentru securitatea R. Moldova