Sute de preoți și enoriași au protestat la Chișinău împotriva unei posibile vaccinări obligatorii anti Covid

Protest împotriva unei posibile obligativități de vaccinare anti Covid-19, în fața Președinției, Chișinău, 3 august 2021

Câteva sute de oameni, însoțiți de preoți, s-au adunat la Chișinău, în fața sediului guvernului pentru a protesta împotriva unei posibile vaccinări obligatorii împotriva Covid-19, deși în R. Moldov nu există nici o prevedere legală în acest sens, spre deosebire de multe țări din lume.

Protestul este organizat de Mișcarea Juriștilor Ortodocși din Moldova.

Manifestația are loc la puțin timp după ce Mitropolitul Vladimir a avut o întâlnire cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, în cadrul căreia cei doi au discutat despre importanța dialogului și cooperării între Biserică și Stat, mai ales în condițiile crizei pandemice şi economice cu care se confruntă țara în ultima vreme, relatează Agora.md.

De la Guvern, relatează corespondenții Europei Libere, protestatarii s-au adunat la Președinție.

În mai, Biserica Ortodoxă din Moldova a dat o declarație în care arăta că sprijină campania de vaccinare anti Covid-19, atâta timp cât are loc cu asentimentul oamenilor și după o informare amplă și corectă.

Unii protestatari au declarat Europei Libere că au venit la protest pentru că nu vor să fie obligați să se vaccineze anti Covid-19, alții, pentru că sunt categoric împotriva oricărei vaccinării.

De la Președinției, protestatarii s-au întors spre statuia lui Ștefan cel Mare din centrul capitalei, locul de unde a pornit demonstrația.

Citește și: „Populația s-a relaxat”. Moldova a primit un nou lot de ser anticovid

Varianta Delta în Statele Unite: nesiguranța, la capătul tunelului