Președintele Igor Dodon pledează pentru alegeri generale anticipate, concomitent cu prezidențialele

Președinele Igor Dodon a reafirmat că este pentru organizarea de alegeri anticipate, odată cu cele prezidențiale, pe 1 noiembrie pentru a se reface o majoritate parlamentară solidă. În acest moment, alianța de guvernare între Socialiști și Partidul Democrat are o majoritate de un vot. Într-o intervenție la Jurnal TV, Igor Dodon a precizat că decizia este în acest moment la Curtea Constituțională: „Dacă CC va spune că este posibil să fie organizate într-o zi, voi invita aceste patru partide pe care le consider veritabile, Platforma DA, PAS, PDM și PSRM, îi voi invita la Președinție să vedem, dacă toți sunt de acord ca să ajungem la o formulă privind dizolvarea Parlamentului pentru ca să facem alegerile prezidențiale odată cu parlamentare”, a spus Dodon.

### Vezi și... ### Mai poate fi dizolvat Parlamentul astfel ca alegerile legislative să se suprapună peste cele prezidențiale?

El a exclus orice alianță cu Partidul Șor sau gruparea Pro Moldova, desprinsă din Partidul Democrat și condusă de Andrian Candu.

În cazul în care CC va declara inadmisibilă organizarea celor două scrutine concomitent, Igor Dodon optează pentru organizarea alegerile prezidențiale pe data de 1 noiembrie, iar ulterior alegerile parlamentare anticipate, conform legislației.

Partidul Socialiștilor s-a adresat Curții Constituționale pentru a vedea dacă alegerile parlamentare anticipate și alegerile prezidențiale pot fi organizate în aceeași zi.