Prețul la energia electrică pentru consumatori rămâne neschimbat încă o lună de zile

Prețul la energia electrică pentru consumatori se va menține la același nivel încă o lună de zile, până la 31 mai, a anunțat prim-ministra Natalia Gavrilița după încheierea ședinței Comisiei pentru situații excepționale din seara zilei de 29 aprilie. În această perioadă urmează să fie identificată o soluție durabilă, transmite IPN.

### Vezi și... ### Victor Parlicov: Sincronizarea la sistemul energetic european „nu are efecte imediate asupra tarifelor”

Natalia Gavrilița a mai spus că, până în prezent toate ofertele pe care le-a acumulat Energocom, în conformitate cu mandatul primit de la Comisia pentru situații excepționale, au fost scumpe. Cel mai mic preț solicitat pentru un megawatt/oră a fost de 96,5 dolari, aproape dublu față de prețul achitat în prezent. „Acceptarea lui ar fi însemnat o creștere substanțială a tarifelor pentru consumatori și o creștere în lanț a prețului la majoritatea produselor autohtone. Costul energiei electrice e o componentă care influențează formarea prețului”, a mai spus Natalia Gavrilița, conform aceleiași surse.