România: 15 cazuri de contaminare cu coronavirus. Se interzic reuniunile cu mai mult de 1.000 de persoane

Imagini din interiorul laboratorului de genetica moleculara, acolo unde se fac testele pentru determinarea prezentei sau absentei SARS-CoV-2, virus ce poate declansa boala Covid-19, in cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr.

În România, numărul cazurilor de contaminare cu coronavirus s-a ridicat la 15 după ce sâmbătă, 7 martie era semnalat primul caz la Bucururești.

Live blog:romania.europalibera.org

Autorităţile au interzis de duminică, în contextul prevenirii unei răspândiri a coronavirusului în România, activităţile publice la care participă mai mult de 1.000 de persoane, fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.
Dacă participă mai puţin de 1.000 de persoane, decizia interzicerii unei astfel de activităţi va fi luată la nivel local.

Măsura este valabilă până la 31 martie şi poate fi prelungită.

În consecință, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan a anunțat că de duminică, 8 martie, meciurile de fotbal din Liga I se vor disputa cu porţile închise, relatează AGERPRES.