Linkuri accesibilitate

Primul caz de Coronavirus în Republica Moldova: o femeie venită din Italia


Măsuri de protecţie la Aeroportul Chişinău
Măsuri de protecţie la Aeroportul Chişinău

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunţă despre primul caz confirmat de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită sâmbătă, 7 martie, din Italia, cu cursa Milano-Chişinău.

Persoana a fost preluată de la aeroport de către Serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă: bronhopneumonie bilaterală, insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, se spune în comunicatul MSMPS. „Pacienta este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune”, se mai menţionează în comunicat. Laboratorul Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică urmează să efectueze o probă suplimentară de reconfirmare a infectării cu COVID-19.

MSMPS solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, aterizat sâmbătă, 7 martie, la ora 11.47, să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Duminică, 8 martie, la ora 8.00, la Guvern, va avea loc ședința națională extraordinară de sănătate publică, unde vor fi prezentate toate informațiile și măsurile ce vor fi întreprinse, se mai spune în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG