Procuratura Generală cere Parlamentului să-și justifice verdictul de „nesatisfăcător”, legat de anchetarea „furtului miliardului”

Procuratura Generală contestă raportul adoptat vineri de plenul Parlamentului și care constată că „nici un ban nu a fost recuperat” din „furtul miliardului”, după cum declara Olesea Stamate, președinta comisiei juridice. Procuratura cere documentele în baza cărora parlamentul a dat acest verdict, atât la dresa Procuraturii Generale și a Centrului Național Anticorupție, cât și a conducerii celor două instituții.

Totodată, printr-un comunicat dat miercuri publicității, Procuratura Generală mai cere ca Parlamentul să explice „ce se are în vedere prin controlul parlamentar al unei anchete penale” în desfășurare, „ care este temeiul legal” și care sunt „ limitele și competențele celor două comisii parlamentare în raport cu Procuratura”.

### Vezi și... ### Parlamentul aprobă mecanismul de evaluare și demitere a procurorului-șef

Vineri, Parlamentu a acordat Procuraturii 30 de zile pentru a prezenta deputaților un plan de acțiune pentru recuperarea banilor devalizați din sistemul bancar., se arată în comunicatul PG.