Președintele rus Vladimir Putin urmează să discute telefonic cu premierul britanic Boris Johnson

Premierul Marii Britanii Boris Johnson (s) și președintele Federației Ruse Vladimir Putin (d) discutând la Berlin, ianuarie, 2020

Președintele rus Vladimir Putin și premierul britanic Boris Johnson urmează să aibă o discuție telefonică, miercuri, 2 februarie, pe fundalul creșterii îngrijorărilor privind masarea de trupe ruse la granița cu Ucraina.

Probabil cea mai mare demonstrație de ostilitate împotriva Ucrainei...

Boris Johnson a vizitat Kievul marți, 1 februarie, unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. El a declarat că trupele ruse concentrate la granița cu Ucraina, peste o sută de mii în prezent, reprezintă „probabil cea mai mare demonstrație de ostilitate împotriva țării”.

Premierul Johnson a reiterat că Marea Britanie are pregătit un pachet de sancțiuni împotriva Moscovei care vor fi puse în aplicare dacă „Federația Rusă avansează pe teritoriul statului vecin”. El a mai adăugat că țările occidentale „sunt interesate pentru un dialog”, dar a precizat că „sancțiunile sunt deja pregătite”. Boris Johnson a mai cerut Rusiei să facă un pas înapoi și să aleagă „calea diplomației”.

### Vezi și... ### Vladimir Putin a acuzat din nou SUA și NATO că ignoră preocupările de securitate ale Rusiei

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a făcut marți, 1 februarie, primele sale declarații publice în privința crizei cu Occidentul. Liderul de la Kremlin a insistat că „analizează cu atenție răspunsurile scrise primite de la Statele Unite și NATO” săptămâna trecută, dar a adăugat că „este deja clar că preocupările fundamentale ale Rusiei au fost ignorate”.