R. Moldova: crește numărul deceselor legate de Covid-19. Intră în vigoare interdicția de circulație pe timpul nopții

Strășeni, 1 aprilie 2021.

Numărul deceselor legate de Covid-19 rămâne ridicat în R. Moldova: sâmbătă, 2 aprilie, s-au înregistrat încă 45 de decese, bilanțul fiind acum de 5.048. S-au înregistrat și alte 1.380 cazuri noi de infectare cu Covid-19 la un număr total de teste de 5.864 – ceea ce înseamnă că unul din patru testați a fost depistat pozitiv.

### Vezi și... ### Maia Sandu pentru G4media.ro: starea de urgență e planificată pentru a amâna dizolvarea legislativului

Bilanțul cazurilor de Covid-19 a ajuns la peste 230 de mii.

De astăzi, sâmbătă, 3 aprilie, la Chișinău și Bălți intră în vigoare interdicția de circulație pe timpul nopții între orele 23.00 și 5 dimineața, o măsură mult mai relaxată decât în alte țări europene, care încearcă să limiteze o creștere necontrolată a contaminărilor, cu ocazia Paștelui catolic/ protestant și a vacanțelor școlare.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a anunțat însă că va cere o derogare de la deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale care să permit chișinăuenilor să se plimbe în parcuri, scuaruri și fâșiile forestiere din capitală. Cu respectarea restricțiilor sanitare, în grupuri mici și fără a provoca aglomerări.

Pe de altă parte, ministrul de interne Pavel Voicu a anunțat vineri că aproximativ 16 mii de polițiști vor asigura respectarea restricțiilor sanitare impuse în timpul stării de urgență, relatează agenția INFOTAG. „Dacă va fi necesar, vom solicita asistența Armatei Naționale pentru întărirea patrulelor, care vor controla respectarea recomandărilor privind situația de urgență în stațiile de transport, în parcuri și piețe, în curțile caselor de locuit", a mai spus ministrul de interne.