Raportul pentru proiectul de lege privind amnistia, aprobat de comisia de profil

Raportul pentru proiectul de lege privind amnistia în legătură cu aniversarea a 30 de ani de independență a R.Moldova, a fost aprobat de comisia de profil, informează radio Chișinău.

### Vezi și... ### Ana Racu (PAS): „Va fi adoptată o lege cu privire la amnistie care va putea ușura situația mamelor cu mai mulți copii”

Aproximativ 1720 de deținuți cad sub incidența amnistiei, 67 dintre care vor fi pasibili liberării imediate, iar la 1650 de condamnați ar putea fi aplicată liberarea condiționată înainte de termen sau liberarea după reducerea termenului. În acest sens, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat raportul pentru proiectul de lege privind amnistia în legătură cu aniversarea a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Legislativului, citat de Radio Chișinău, actul de amnistie nu va putea fi aplicat față de persoanele care au săvârșit infracțiuni deosebit sau excepțional de grave, precum si infracțiuni de corupție și conexe corupției. Potrivit documentului, va fi creată o Comisie specială, care va analiza dosarele de amnistie.