România: criza guvernamentală se prelungește. Prima rundă de negocieri condusă de premierul desemnat Cioloș a eșuat

Dacian Cioloș, lider USR, premier desemnat după eșecul primei runde de negocieri cu PNL și UDMR, București, 13 octombrie 2021.

În România, criza guvernamentală se prelungește, pe fundalul unei crize sanitare fără precedent de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Miercuri, prima rundă de negocieri între premierul desemnat Dacian Cioloș, lider al Uniunii Salvați România, cu conducerea Partidului Liberal de guvernare și aliații, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) s-a încheiat fără nici un rezultat.

Anunțul, extrem de scurt, a fost făcut de Dacian Cioloș, care încearcă să refacă alianța USR-PNL-UDMR și să își asigure sprijin pentru trecerea unui nou guvern prin Parlament.

O nouă rundă de discuții cu fostul premier Florin Cîțu, lider PNL și cu Kelemen Hunor, liderul UDMR va avea loc vineri. Conform lui Dacian Cioloș, liderii PNL și UDMR au cerut un răgaz pentru a lua mandat de la partide.

Mai multe: romania.europalibera.org

Între timp, Ludovic Orban și-a anunțat, miercuri, demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Fostul lider PNL a declarat că a demisionat deoarece nu poate fi părtaș ” la acest proiect nebunesc care aruncă România în aer și lasă românii fără guvern și instituții”.

Orban, care a pierdut conducerea Partidului Liberal la Congresul din septembrie, a mai spus că „PNL a fost total decredibilizat, coaliția de centru-dreapta a fost făcută praf.”