Rusia lovește mai multe regiuni ucrainene și susține că a doborât patru drone

Fotografie publicată de guvernatorul regional al Moscovei, Andrei Vorobiev, arătând locul unde, potrivit acestuia, a căzut o dronă ucraineană doborâtă în Krasnogorsk, la periferia Moscovei, pe 22 august

Armata ucraineană și oficialii regionali au raportat atacuri cu drone și rachete rusești asupra orașelor Zaporojie, Krivoi Rog și Kupiansk. Ministerul rus al Apărării a declarat că a respins atacurile cu drone asupra regiunilor Moscova și Briansk, închizând temporar trei aeroporturi din capitală.

O persoană a fost rănită și 20 de clădiri au fost avariate într-un atac cu rachete rusești care a avut loc peste noapte, la Krivoi Rog, a declarat guvernatorul regional Serhi Lisak pe Telegram.

Rusia a lovit și orașul Zaporojie din sud, provocând pagube, dar fără victime, a informat secretarul Consiliului orășenesc Zaporojie, Anatoli Kurtev, pe 22 august.

„Peste noapte, inamicul a atacat din nou Zaporojie. Ca o consecință a valului de explozii, patru blocuri au fost avariate”, scrie Kurtev pe Telegram. Forțele ruse au lansat în mod repetat atacuri asupra Zaporojie.

Peste noapte, armata rusă a bombardat Kupiansk și Vovchansk în regiunea de est Harkiv, a declarat în dimineața zilei de 22 august Oleh Sîniehubov, guvernatorul regiunii. „Patru case au fost avariate și distruse”, a spus Sîniehubov pe rețeaua Telegram, adăugând că o femeie a fost rănită ușor.

Între timp, Ministerul rus al Apărării a declarat în dimineața zilei de 22 august că patru drone au fost doborâte peste noapte - două în regiunea Moscova și două în regiunea Briansk, la aproximativ 400 de kilometri sud-vest de Moscova.

### Vezi și... ### Ucraina și Rusia se atacă reciproc cu drone. Contraofensiva continuă în est

Agenția de știri de stat rusă TASS a raportat că trei aeroporturi din Moscova - Vnukovo, Domodedovo și Șeremetievo - și-au suspendat pentru scurt timp zborurile, fără a oferi un motiv pentru întreruperea operațiunilor.

În ultima vreme, aeroporturile din Moscova și-au suspendat zborurile de mai multe ori din cauza a ceea ce autoritățile susține că ar fi fost atacuri cu drone ucrainene.

Ministerul a mai spus pe 22 august că un avion de război rus a distrus ceea ce spunea că este o „ambarcațiune ucraineană de recunoaștere” care naviga în vecinătatea instalațiilor rusești de gaze din Marea Neagră. Afirmația nu a putut fi verificată din surse independente.

Pe câmpul de luptă, luptele grele au continuat în estul și sudul Ucrainei, Statul Major al armatei ucrainene raportând că un contraatac rusesc a fost respins în Bakhmut, orașul din regiunea de est a Donețk, care a fost lovit de luni de zile. lupte grele înainte de a cădea în fața forțelor ruse în mai.

Forțele ucrainene și-au continuat operațiunile ofensive în zona Melitopol din sud, a anunțat armata în raportul său zilnic din 22 august. În ultimele 24 de ore, trupele ucrainene au avut 30 de de confruntări directe pe linia frontului, a precizat Statul Major al armatei ucrainene.

Pe 21 august, ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, afirma că erau în desfășurare lupte intense în regiunea Zaporojie, unde se înregistrează unele „succese”.

Pe 21 august au fost raportate câștiguri în apropierea satului Robotine, situat pe un drum important care duce din orașul Orihiv la Tokmak, pe axa orașului strategic Melitopol.

Maliar a scris pe Telegram că trupele ucrainene, care în ultimele zile ar fi făcut o breșă în apropiere de Robotine, „au avut succes în direcția sud-est de Robotine și la sud de Malaia Tokmacika”.

### Vezi și... ### Noi restricții pe aeroporturile din Moscova. Rusia susține că a doborât mai multe drone ucrainene