Rusia pretinde că a cucerit un prim oraș mare în Ucraina

Imagini de la Kiev, Ucraina

Forțele militare ruse au cucerit orașul Melitopol, din sud-estul Ucrainei, sâmbătă, a informat agenția rusă de știri Interfax, după ce Moscova a lansat atacuri coordonate cu rachete și tiruri de artilerie în mai multe orașe, inclusiv la Kiev.

### Vezi și... ### Invazie în Ucraina/ Rușii presează în direcția capitalei, kievenii se pregătesc

Oficialii ucraineni n-au comentat de îndată știrile despre Melitopol, un oraș cu aproximativ 150.000 de locuitori. Dacă se confirmă, ar fi primul oraș mai mare cucerit de ruși de la începutul invaziei, joi.

Mai devreme, oficiali ucraineni spuneau că forțele ruse au lansat din Marea Neagră rachete asupra portului Mariupol.

Atacuri cu rachete s-au semnalat și la Sumi, în nord-est, și la Poltava, în est...

Autoritățile de la Kiev au spus că în cursul nopții de vineri spre sâmbătă rachetele rusești au lovit un bloc-turn de locuințe din capitală. Un oficial de la ministerul de interne, citat de Reuters, a precizat sâmbătă că nimeni nu a fost ucis în atac.

Rusia pretinde că atacă numai ținte militare și de infrastructură. Sâmbătă, ministerul rus al apărării a publicat un nou bilanț al obiectivelor distruse, estimate la 800, printre care: 14 aeroporturi militare, 19 posturi de comandă, 24 de sisteme anti-aeriene S-300, 48 de stații radar. Ar fi fost lovite de asemenea opt nave militare ucrainene.