S-ar putea ieftini căldura la Chișinău și Bălți | CC suspendă legea privind restituirea TVA din bugetul Găgăuziei

La Chișinău, Termoelectrica solicită un tarif de 2442 de lei pentru o gigacalorie, cu 332 de lei mai puțin decât tariful actual.

Care au fost principalele știri din presa online în ultimele 24 de ore și ce teme au suscitat cel mai mare interes pe rețelele de socializare, aflați dimineață de la Europa Liberă.
  • Peste 34 de mii de permise de conducere ale Republicii Moldova au fost emise din ianuarie 2017 și până la sfârșitul anului trecut locuitorilor din regiunea transnistreană în baza mecanismului simplificat de preschimbare disponibil. Biroul politici de reintegrare, care operează cu datele Agenției Servicii Publice, constată o dinamică în continuă creștere a obținerii permiselor de conducere naționale de către locuitorii din regiunea transnistreană, transmite IPN, citat de Radio Chișinău.
  • Curtea Constituțională va pronunța o decizie în privința constituționalității modificării Codului fiscal prin care Găgăuzia este obligată să restituie TVA din bugetul local, nu cel național, pe 5 martie. Până la pronunțarea deciziei amendamentul a fost suspendat. O hotărâre care prevede acest lucru a fost luată de judecătorii Curții Constituționale în cadrul ședinței din 22 februarie, scrie NewsMaker.
  • Căldura ar putea să se ieftinească pentru consumatorii din capitală și din municipiul Bălți. Termoelectrica și CET-Nord au depus în acest sens solicitări către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, anunță Moldova 1. Pentru locuitorii capitalei, furnizorul solicită un tarif de 2442 de lei pentru o gigacalorie, cu 332 de lei mai puțin decât tariful actual. În municipiul Bălți, consumatorii ar putea achita 2818 lei pentru o gigacalorie, mai exact, cu 397 de lei mai puțin decât în prezent.
  • TVR Moldova scrie că cei doi ani de război în Ucraina sunt comemorați prin artă la Muzeului de Istorie al orașului Chișinău. În Sala Panoramică au fost vernisate două expoziții organizate de Ambasada Ucrainei în Republica Moldova. Una dintre expoziții cuprinde postere și documente care prezintă crunta realitate de pe frontul din Ucraina. A doua expoziție este una virtuală. Aceasta oferă vizitatorilor imagini și tururi virtuale în orașele distruse din Ucraina.

Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore

  • Pe Instagram este populară postarea TV 8 despre faptul că Victor Chironda, consilier municipal, a trimis o solicitare primarului Ion Ceban prin care îi cere să inițieze procesul de identificare și schimbare a denumirii unei străzi din Chișinău în memoria lui Alexei Navalnîi.
  • Pe Facebook a trezit interesul internaților reportajul Pro TV Chișinău despre accidentul din raionul Nisporeni, unde un adolescent de 14 ani și-a pierdut viața după ce a fost lovit de un automobil.