Samantha Power: „Acest sprijin este pentru a ajuta țara dumneavoastră să facă față provocărilor”

„Ce se întâmplă acum în satele ucrainene este îngrozitor. (...) atrocitățile comise pe străzile distruse ale orașului Bucea ne-au lăsat fără cuvinte. Sunt crime împotriva umanității” a declarat miercuri, la Chisinău, președinta Maia Sandu, la o conferință de presă cu administratoarea USAID Samantha Power.

Power a anunțat cu această ocazie noul ajutor american de 50 milioane de dolari pentru R. Moldova, menit „să consolideze democrația și să reducă dependența de piețele din Rusia”.

„Acest sprijin este pentru a ajuta țara dumneavoastră să facă față provocărilor. Vom continua să sprijinim Moldova în combaterea corupției. Vom ajuta să vă extindeți energia regenerabilă”, a declarat administratoarea USAID, citată de presa de la Chișinău.

Cu o zi mai devreme, la Berlin, a avut loc o conferință internațională a donatorilor pentru R. Moldova, la care s-a promis Chișinăului ajutoare suplimentare în valoarea de aproape 700 de milioane de euro, în jur de 100 de milioane de euro sume nerambursabile şi circa 530 de milioane de euro linii de credit.