Scholz îi cere lui Putin să accepte rapid o încetare a focului în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz și președintelel rus Vladimir Putin după convorbirele legate de Ucriaina, Moscova, 15 februarie 2022.

Cancelarul german Olaf Scholz a avut o discuție telefonică vineri cu președintele rus Vladimir Putin în care l-a îndemnat să accepte cât mai repede o încetare a focului în Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german. În timpul convorbirii de 75 de minute, prima dintre cei doi lideri din martie, Scholz i-a reamintit lui Putin că Rusia are o mare responsabilitate și pentru stabilitatea situației alimentare în lume.

### Vezi și... ### Angoasa Moldovei, mitologia războiului Crimeei și de ce Olaf Scholz nu este un cârnat

Între timp, Marea Britanie a mai adăugat o duzină de persoane pe lista sa de sancțiuni împotriva Rusiei, de data aceasta vizându-l direct pe președintele rus Vladimir Putin și pe cei din apropierea sa, inclusiv fosta soție și verișori. Pe listă se află și Alina Kabaeva, fostă gimnastă olimpică, despre care se zvonește că ar fi mama a doi dintre copiii lui Putin. Putin și Kabaeva au fost pozați împreună de mai multe ori, dar nu au recunoscut niciodată public că au o relație.