SIS și PCCOCS au descins cu percheziții în Parlament

Sursele Europei Libere din cadrul SIS spun că investigațiile au loc într-un dosar de spionaj.

Ofițerii SIS desfășoară miercuri, 31 iulie, percheziții la Parlament. Potrivit SIS, acțiunile au loc într-o cauză penală sub conducerea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS).

„Pentru moment, se efectuează acțiuni procesuale într-o cauză penală sub conducerea procurorilor Procuraturii Pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS). Cu mai multe detalii, vom reveni pe parcursul acestei zile”, a declarat Europei Libere purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Daniela Mînzat.

Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

Sursele Europei Libere din cadrul SIS spun că investigațiile au loc într-un dosar de spionaj și l-ar viza pe șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă.

Mai exact, interlocutorii afirmă că oficialul ar fi fost prins în flagrant, transmițând informații unor angajați ai ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Agora.md scrie, cu referire la informații obținute pe surse, că șeful Direcției juridice a Parlamentului și încă o persoană, funcționar public, au fost reținuți pentru 72 de ore.

Dacă informația despre spionaj va fi confirmată oficial, acesta va fi al doilea caz în Moldova în ultimele două luni.

În iunie, jurnaliștii de investigație au publicat informații potrivit cărora fostul șef al Marelui Stat Major Igor Gorgan ar fi raportat în mod regulat Rusiei despre situația politică internă din R. Moldova și ar fi transmis date despre vizitele reprezentanților Ministerului ucrainean al Apărării, care ar fi cumpărat echipament militar și obuze pentru forțele armate ucrainene.

Procuratura pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale a deschis o cauză penală privind transmiterea datelor ce țin de sistemul național de apărare. Gorgan, care respinge toate acuzațiile, este cercetat în libertate.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te