Spotify elimină artiștii ruși care sprijină războiul împotriva Ucrainei

Datele arată că în aprilie 2024, Spotify avea peste 600 de milioane de abonați în întreaga lume.

Serviciul de streaming muzical suedez Spotify a șters paginile și melodiile a mai multor artiști ruși care au susținut invazia pe scară largă a Ucrainei. Printre aceștia se numără Shaman, Cicerina, Polina Gagarina sau Oleg Gazmanov.

Informația a apărut inițial pe canalul de Telegram „Rodnoi zvuk” (Sunet nativ), scrie Current Time.

UE a impus sancțiuni împotriva Gagarinei și Shaman la începutul acestei săptămâni. Restricțiile împotriva lui Leps au fost impuse de UE în decembrie 2022. Cicerina, Gazmanov și liderul Liube, Nikolai Rastorguev, au căzut sub sancțiunile UE în octombrie 2022.

Anterior, paginile Spotify ale unui număr de cântăreți ruși au fost piratate, inclusiv Slava Marlow, Soda Luv, Yanix, Dzhizus și Lida. Unora dintre artiști li s-au schimbat avatarele de către hackeri, în timp ce lui Shaman i-au dispărut toate melodiile. În octombrie 2023, hackerii au spart conturile lui Leps, Gazmanov și ale altor artiști. Profilurile muzicienilor conțineau o imagine a artistului Clonnex din Lviv cu titlul „Opriți războiul din Ucraina”.

Spotify este cel mai mare serviciu de streaming din lume care vă permite să ascultați muzică, podcasturi și cărți audio. În aprilie 2024, mai mult de 600 de milioane de persoane erau abonate la acesta.

În Rusia, serviciul a fost lansat oficial în iulie 2020. În aprilie 2022, din cauza invaziei rusești la scară largă din Ucraina, Spotify a încetat să funcționeze în Federația Rusă, apoi compania și-a lichidat entitatea juridică rusă. (C.B.)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te