Linkuri accesibilitate

Cântărețul rus Filip Kirkorov neagă că a primit 200.000 de dolari de la Partidul Șor


 Autoritățile de la Chișinău i-au interzis lui Filip Kirkorov să intre în R. Moldova, pe 28 iulie 2022
Autoritățile de la Chișinău i-au interzis lui Filip Kirkorov să intre în R. Moldova, pe 28 iulie 2022

Într-o declarație scrisă de mână, publicată de postul TV8, cântărețul rus Filip Kirkorov a calificat drept „minciuni și calomnie” informația că ar fi primit un onorariu de 200.000 de dolari pentru concertul anulat de la Chișinău, vizat în dosarul deputatei Marina Tauber privind finanțarea ilegală a Partidului Șor.

Artistul rus susține că nu a avut nicio legătură cu Partidul Șor și acuză autoritățile de la Chișinău că i-au interzis să intre în R. Moldova, pe 28 iulie, pentru că „nu au vrut să audă adevărul”. „Păcat că suferă oameni nevinovați”, a scris el în declarație.

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, este cercetată pentru că ar fi inclus date false în raportul financiar al formațiunii pentru primul semestru al anului 2022, pe care l-a depus la Comisia Electorală Centrală.

Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, Tauber nu ar fi indicat nimic la rubrica de cheltuieli pentru artiști, însă anchetatorii ar fi descoperit că partidul a făcut plăți către cântăreții ruși Filip Kirkorov și Morgenshtern, în sumă totală de 260.000 de dolari, adică aproape 5 milioane de lei, pentru organizarea concertului care urma să aibă loc pe 19 iunie în Piața Marii Adunări Naționale.

„Deși concertul nu a avut loc, onorariile achitate interpreților ruși nu au fost restituite. Pentru transportarea participanților la concert, partidul a achitat diferitor agenți economici și persoane fizice suma de 3,5 milioane de lei. Partidul achită lunar plăți membrilor de partid în sumă de 100.000 euro. În jumătate de an, a plătit 600.000 euro sau 12 milioane de lei, mult peste cele 228.000 de lei indicate în raport”, a precizat Dumitru Robu, în parlament.

De asemenea, Marina Tauber este învinuită că a acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat. Ea a fost lipsită de imunitate parlamentară și se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG