SUA, UE și România au salutat noul guvern de la Chișinău

Garnitura noului cabinet de miniștri.

Ambasadorii Statelor Unite, Uniunii Europene și României în R. Moldova au transmis felicitări premierului Dorin Recean și cabinetului său de miniștri, învestit joi, 16 februarie.

„Suntem gata să lucrăm îndeaproape cu noul guvern pentru intensificarea eforturilor privind reformele-cheie, în special în sectoarele justiției, financiar și combaterii corupției, în interesul tuturor cetățenilor și în conformitate cu cei nouă pași pe care R. Moldova trebuie să-i facă pentru a progresa în continuare pe calea integrării în UE”, a spus șeful Delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks.

Și ambasadorul Statelor Unite, Kent D. Logsdon, a declarat că „așteaptă cu nerăbdare să continue să lucreze cu guvernul și poporul Moldovei pentru a promova în continuare integrarea cu Europa și pentru a aborda provocările actuale, construind un viitor democratic, prosper și sigur”.

Totodată, cei doi ambasadori i-au mulțumit fostei prim-ministre, Natalia Gavrilița, „pentru modul în care a condus guvernul într-o perioadă marcată de crize fără precedent și pentru contribuția la obținerea de către R. Moldova a statutului de țară candidată la aderarea la UE” și „pentru tot ce a făcut pentru întărirea parteneriatului și a prieteniei dintre R. Moldova și SUA”.

Felicitând noul guvern, ambasadorul României și-a exprimat susținerea pentru eforturile forțelor pro-europene de la Chișinău pe calea europeană a R. Moldova. „Rămânem un partener onest și de încredere în reformele și procesele de modernizare care vin în beneficiul direct al cetățenilor, într-o perioadă marcată de crize profunde și amenințări generate de războiul atroce și nelegitim dus de Rusia în regiunea noastră”, a spus Cristian Leon-Țurcanu.

Pe 16 februarie, în R. Moldova a fost învestit un nou guvern pro-occidental, înaintat și susținut de partidul de guvernământ (Partidul Acțiune și Solidaritate), condus de fostul consilier în domeniul securității al președintei Maia Sandu, Dorin Recean, și compus în mare parte din miniștrii guvernului demis, al Nataliei Gavrilița.

### Vezi și... ### În R. Moldova a fost învestit un nou Guvern PAS, într-o componență fără mari schimbări