Administrația americană ar putea impune vaccinarea obligatorie a angajaților federali

Pe 11 ianuarie 2021, președintele american Joe Biden primea a doua doză de vaccin anti Covid-19, Washington, SUA.

Preşedintele american Joe Biden a declarat marţi că SUA trebuie să accelereze vaccinarea anti Covid-19 și a precizat că vaccinarea obligatorie a angajaţilor federali este „în curs de examinare''.

„Am văzut o creştere a vaccinării în ultimele zile, dar trebuie să mergem mai bine. Joi, voi prezenta noile etape în efortul nostru de a vaccina mai mulţi americani'', a spus preşedintele SUA, potrivit unui comunicat.

Cotidianul New York Times relatează că administrația Biden are în vedere să solicite tuturor angajaților federali să fie vaccinați împotriva coronavirusului sau să fie obligați să se supună testelor regulate, distanțării sociale, cerințelor de a purta mască și restricțiilor pentru majoritatea călătoriilor, au declarat marți oficialii - o schimbare dramatică de abordare a președintelui Biden care reflectă îngrijorarea tot mai mare a guvernului cu privire la răspândirea variantei Delta foarte contagioase.

### Vezi și... ### Funcționarii publici din New York vor fi obligați să se vaccineze sau testeze anti-Covid

Oficialii administrației au declarat că ideea dezbătută este similară cu un plan anunțat de New York, care prevede că oricare dintre cei 300.000 de angajați ai orașului care refuză să fie vaccinați, trebuie să se testeze săptămânal.

Oficialii au spus că nu a fost luată în considerare concedierea angajaților care refuză să se vaccineze, dar că guvernul ar putea adăuga poveri suplimentare sau restricții pentru cei care nu o fac, în efortul de a convinge mai mulți oameni să se vaccineze.

### Vezi și... ### Ursula von der Leyen: 70% din populația adultă a UE s-a vaccinat anticovid