Linkuri accesibilitate

Funcționarii publici din New York vor fi obligați să se vaccineze sau testeze anti-Covid


La New York, în iulie, a avut loc o paradă în onoarea angajaților din sistemul saniar, SUA, 7 iulie 2021.

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, le va solicita tuturor funcţionarilor municipali să se vaccineze împotriva COVID-19 sau să se testeze o dată pe săptămână. Măsura, care va intra în vigoare începând din 13 septembrie, vizează peste 300.000 de persoane, printre care poliţişti, pompieri şi profesori din cea mai mare metropolă americană, unde varianta Delta a coronavirusului stârneşte îngrijorare.

Conform datelor oficiale, la New York, 59% dintre locuitori au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, însă ritmul vaccinărilor a încetinit. La nivel naţional, doar 57% dintre americani au primit cel puţin o doză de vaccin, iar 49% au primit ambele doze.

În prezent, varianta Delta a coronavirusului este responsabilă de peste 89% din contaminările depistate în SUA.

California va solicita de asemenea, ca toți angajații de stat și lucrătorii din domeniul sănătății, din sectorul public și privat, să fie vaccinați sau să fie supuși cel puțin testelor săptămânale, a anunțat luni guvernatorul Gavin Newsom. „Aceasta este o cerință, pentru a dovedi că ați fost vaccinat - și dacă nu, veți fi testat”, a spus Newsom.

Colegiul medicilor din Turcia a avertizat luni că pandemia de coronavirus „a scăpat din nou de sub control” în această ţară, după ce în ultima lună a crescut brusc numărul de cazuri.

Israelul va folosi mesaje text și localizarea prin GPS pentru a verifica dacă persoanele care se întorc din țările cu o incidență deosebit de mare a cazurilor de COVID-19 respectă regulile de carantină, relatează luni dpa. De la mijlocul lunii iunie, numărul de infectări cu coronavirus din Israel a crescut masiv, cela mai multe fiind cauzate de varianta Delta.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG