Tânărul apatic care îţi ia temperatura

Realitatea (umană a epidemiei), comentată cu amănuntul de Iulian Ciocan.

Your browser doesn’t support HTML5

Tânărul apatic care îţi ia temperatura

Tânărul care ne ia temperatura la intrare în supermarket e apatic, plictisit. Se vede că s-a cam săturat de îndeletnicirea asta anostă. De multe ori nici nu-l vezi acolo, aşa că poţi să intri şi cu febră mare în magazin.

Nu ştiu cum se face că de foarte multe ori, deşi sunt o fiinţă paşnică, mă cert cu tot soiul de indivizi care tind să se lipească de mine în rândul la casă. Mă irită mai cu seamă cei care nu poartă corect masca şi îmi suflă în ceafă.

„Păstraţi distanţa, vă rog…”, îi spun unui nene cu masca sub bărbie.

„Da ce vrei?”, se stropşeşte nenea cel nedumerit. E foarte supărat.

„Nu porţi corect masca şi vreau să fie o distanţă între noi…”, încerc să-i explic.

”Ce, vrei scandal cu orice preţ?”, se holbează nenicul la mine.

Şi începe o sfadă mare. Nici o casieriţă, nici un lucrător al supermarketului nu-mi dă dreptate. Ei asistă impasibili la cearta noastră. Pentru ei important e să vină banii. Şi mă întreb: dar nu ar trebui tânărul plictisit de la intrare, care ne ia temperatura, să mai facă ceva? De pildă, să-i atenţioneze pe vizitatori că masca trebuie purtată corect. Dar se pare că le cer prea multe. Suntem în RM, spaţiul în care omul iubeşte libertatea, nu-i aşa?

Ei bine, concluzia mea e simplă. Anume comportamentul iresponsabil al moldovenilor din ultimul an a provocat atâtea infectări şi decese. Nu COVID, ci atitudinea prostească a moldovenilor. Dacă îţi este lene să porţi corect o mască într-un magazin, dacă magazinului îi este po barabanu, e clar la ce trebuie să ne aşteptăm în continuare. Ce-a fost, va mai fi.