UE ia în considerare redeschiderea misiunii sale în Afganistan, dar nu va recunoaște regimul Taliban

Două fete la intrarea într-o piață din Kabul.

Uniunea Europeană ia în considerare redeschiderea misiunii sale în Afganistan, dar nu intenționează să recunoasă administrația Taliban, a declarat postului de radio Europa Liberă o purtătoare de cuvânt UE. „Ideea e, și la asta lucrează UE chiar acum, să se stabilească o prezență minimală pe teren”, a declarat Nabila Massrali, purtătoare de cuvânt a coordonatorului politicii externe al UE Josep Borrel.

### Vezi și... ### Afganistan: „Am încercat să construim un stat, nu am putut construi o națiune” (audieri în Congresul SUA)

Ziarul „Financial Times” a relatat în 24 octombrie că Uniunea Europeană intenționează să-și redeschidă reprezentanța diplomatică din Afganistan în decurs de o lună, în contextul eforturilor internaționale de a găsi o modalitate de a trata cu noii conducători ai țării.

### Vezi și... ### „Armata europeană” după Afganistan

Massrali nu a oferit o dată exactă, dar a reiterat că restabilirea unei prezențe în Afganistan nu înseamnă recunoașterea oficialî de cître blocul cu 27 de membri a noi iadministrații Talliban care a preluat puterea în august după retragerea forțelor conduse de Statele Unite.