Un medic ginecolog a fost condamnat la închisoare pentru malpraxis

Cazul pentru care a fost condamnată medicul a avut loc la Institutul Mamei și Copilului, în 2019.

Un medic obstetrician-ginecolog a fost condamnat la închisoare pe un termen de 2 ani. Acesta este învinuit că a neglijat regulile și metodele de acordare a asistenței medicale la naștere, fapt ce a dus la vătămarea corporală gravă a nou-născutului, anunță Procuratura Generală.

Potrivit rechizitoriului, la 3 iunie 2019, mama copilului a fost internată la Institutul Mamei și Copilului. Medicul care i-a primit nașterea a examinat-o superficial, încălcând metodele de acordare a asistenței medicale, care prevedeau operație cezariană, dar care nu a fost efectuată. Nașterea a avut loc prin extracție pneumatică.

Aceasta a generat nașterea copilului în stare de asfixie severă cu afectarea gravă a creierului (encefalopatie), hemoragia intraventriculară cerebrală și alte complicații post-asfixie. Potrivit raportului de expertiză judiciară, acestea se califică ca vătămare corporală gravă.

Pentru faptele săvârșite, medicul a fost condamnat la închisoare pe un termen de 2 ani, cu privarea de dreptului de a activa în domeniul medical pe un termen de 3 ani. Executarea pedepsei cu închisoarea a fost suspendată condiționat pe o perioadă de probă de 2 ani.

Inculpatul a pledat nevinovat, cerând să fie achitat. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

Europa Liberă a relatat pe larg despre acest caz, anterior.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te