Your browser doesn’t support HTML5
Mai multe bunuri imobile ale Centrului Internațional de Expoziții „Moldexpo” ar putea trece în gestiunea temporară la Spitalul Clinic Municipal „Sf. Treime”. Acolo urmează să fie deschisă o secție de primiri urgențe pentru pacienții din zona Chișinăului, suspectați de COVID19. Ministerul Sănătății pregătește un document, care prevede acest lucru. Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, Centrul COVID19, deschis în luna aprilie, pentru testarea și trierea pacienților suspectați că ar avea infecția, nu ar mai face față solicitărilor. În document nu se spune de câte paturi ar urma să dispună noua secție și nici de unde și cum va fi dotat. Spitalul „Sfânta Treime” urmează să preia în gestiune o parte din imobile, începând cu 1 octombrie.
După ce a anunțat că 200 de moldoveni au fost confirmați astăzi cu COVID19, Ministerul Sănătății a anunțat că infecția a mai răpus doi medici. Este vorba de Chirurgul Iurie Solomon, care a pierdut lupta cu virusul SARS-CoV-2. Doctorul avea doar 45 de ani și activa în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Copii, „Valentin Ignatenco”. Cel de-al doilea medic este Alexei Sofroni în vârstă de 77 ani, doctor habilitat în științe medicale, disciplina de gastroenterologie, Departamentul Medicina Internă la Universitatea de Medicină. Deși avea un test negativ la Covid-19, complicațiile provocate de virus l-au doborât. Până acum 35 de cadre medicale au decedat din cauza Covid-19.
Agenția Europeană a Medicamentului, EMA, susține utilizarea dexametazonei la pacienții cu COVID-19 care sunt conectați la ventilația mecanică sau la surse de oxigen suplimentar. Studiul RECOVERY a demonstrat că pacienții care au beneficiat de tratament cu dexametazonă au prezentat riscuri scăzute de deces, comparativ cu cei care au fost tratați obișnuit. În baza analizei datelor disponibile, EMA susține utilizarea dexametazonei la adulți și adolescenți, începând cu vârsta de 12 ani și care au cel puțin 40 kg care necesită terapie suplimentară cu oxigen. Dexametazona poate fi administrată pe cale orală sau administrată sub formă de injecție sau perfuzie. În toate cazurile, doza recomandată la adulți și adolescenți este de 6 miligrame o dată pe zi, timp de până la 10 zile.
De pe pagina sanoteca.md aflați cât timp ești contagios după infectarea cu COVID19 și cum să îi protejezi pe cei din jur.