Linkuri accesibilitate

Un gest necugetat al lui Igor Dodon


În ultima vreme, mai mulţi ziarişti l-au criticat pe preşedintele Dodon pentru faptul că se plimbă prin ţară fără mască de protecţie. Imaginile cu Igor Dodon, fără mască, în compania diferitor oameni au fost difuzate de mai multe televiziuni.

Un gest necugetat al lui Igor Dodon
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:13 0:00
Link direct


L-am văzut chiar pe preşedinte intrînd vesel, fără mască, în ograda unei familii cu mulţi copii.

Ei bine, se vede că criticile l-au supărat pe Igor Dodon şi el a ripostat. Într-o apariţie televizată, şeful statului a spus că portul măştii nu e obligatoriu, ci e doar recomandabil. Şi cu asta a încheiat discuţia.

Mărturisesc că am rămas perplex, stimaţi ascultători. În aceeaşi zi, ministra Dumbrăveanu ne-a spus că – în ciuda încheierii stării de urgenţă – portul măştilor rămîne obligatoriu în transportul în comun şi în alte spaţii publice. Or, intrînd în ograda unor oameni sau în casa unui veteran sau într-o biserică, Igor Dodon conversează cu nişte oameni, nu? Şi dacă în urma acestor conversaţii ajunge cineva în stare gravă apoi la Moldexpo? Şeful statului e foarte activ, se întîlneşte cu mulţi oameni şi e chiar indicat să poarte mască, pentru a-i proteja pe interlocutori.

Sau poate Igor Dodon a vrut să spună că numai cetăţenii trebuie să poarte măşti? Adică noi suntem obligaţi, iar el nu. Curioasă situaţie.

Vreau să spun iată ce. Gestul acesta al lui Igor Dodon mi se pare necugetat şi chiar periculos. Moldovenii, care nu prea au respectat măsurile impuse de carantină, ar putea acum să creadă că cerinţa ministrei Dumbrăveanu e neserioasă de vreme ce însuşi preşedintele nu e obligat să poarte mască. Cuvintele lui Dodon se pliază perfect pe iresponsabilitatea şi „pofighismul” multor moldoveni. Iar consecinţele pot fi triste. Să purtăm mască? La ce bun dacă preşedintele ne spune că nu e obligatoriu?

XS
SM
MD
LG