Urmările sângeroase ale loviturilor cu rachete rusești în Pokrovsk, Ucraina

Un bărbat duce o femeie rănită la ambulanță, după ce o a doua rachetă rusească a lovit o clădire de apartamente în orașul Pokrovsk din estul Ucrainei, pe 7 august.

Atacurile, care au avut loc la un interval de 40 de minute unul de celălalt, au avariat blocul de apartamente, ucigând cel puțin șapte persoane - dintre care doi salvatori din echipele de intervenție - și rănind alte zeci.

Polițiștii încearcă să mențină în viață un bărbat grav rănit în urma unui atac cu rachete rusești asupra unei zone de locuințe civile din Pokrovsk, pe 7 august.

Ministrul ucrainean de interne, Ihor Klimenko, a declarat pe 8 august: „Reluăm îndepărtarea molozului. Noaptea, am fost nevoiți să suspendăm activitatea din cauza amenințării ridicate de bombardamente repetate".

Localnicii  își scot bunurile în afara clădirii deteriorate.
Ministerul de Interne al Ucrainei a declarat că 29 de ofițeri de poliție și șapte salvatori au fost răniți într-o a doua lovitură cu rachete, după ce au răspuns la atacul inițial asupra orașului.

Atacul a rănit zeci de civili, inclusiv pe această femeie, precum și doi copii.

 

Salvatori la locul blocului de locuit care a fost lovit de o rachetă rusă. Un hotel din apropiere, frecventat de jurnalişti, a suferit şi el o lovitură directă.

O femeie rănită stă în apartamentul ei distrus de atacul cu rachetă.

Sângerosul atac a avut loc la doar o zi după ce oficiali din aproximativ 40 de țări s-au reunit în Arabia Saudită pentru a găsi o soluție pașnică la războiul din Ucraina.

Salvatorii transportă o femeie rănită la o ambulanță.

Civili răniți stau în fața blocului lovit de rachetă.

Un loc de joacă pentru copii a fost acoperit de moloz după atacul cu rachete.

Pokrovsk se află la aproximativ 55 de kilometri nord-vest de orașul Donețk, controlat de separatiștii ruși, și la 50 de kilometri de linia frontului.

Un bărbat a dormit toată noaptea în apartamentul său avariat.

Două rachete rusești, lansate la un interval de 40 de minute, au lovit orașul Pokrovsk din regiunea ucraineană Donețk în seara zilei de 7 august, provocând moartea a cel puțin șapte persoane și rănirea a aproape 70 de persoane.