Viața printre ruine: Locuitorii unui oraș ucrainean de pe linia frontului refuză să se refugieze

O efigie a președintelui rus Vladmir Putin este spânzurată în piața centrală din orașul Vuhledar de pe linia frontului din regiunea Donețk, pe 16 iulie. Micul oraș minier, care avea o populație de aproximativ 14 de mii de locuitori înainte de invazie, este acum o așezare ruinată în care au mai rămas doar vreo 100 de persoane fără electricitate, apă sau infrastructură funcțională.

Svitlana, în vârstă de 73 de ani, se plimbă pe 16 iulie prin fața unui bloc de apartament din Vuhledar distrus de bombardamente.

Mulți dintre locuitorii care au rămas în oraș sunt vârstnici. Autoritățile de la Kiev i-au implorat pe oameni să plece, dar mulți dintre cei bătrâni și săraci au preferat să rămână.

Vuhledar se află la aproximativ 55 de kilometri sud-vest de orașul Donețk și continuă să fie ținta unor atacuri cu artilerie și rachete, în timp ce forțele Moscovei se luptă să-l captureze.

Svitlana, a cărei casă a fost distrusă, se plimbă prin locuința incendiată a vecinului ei. Mulți dintre locuitorii din Vuhledar trăiesc în subsolurile caselor, fără căldură sau electricitate și, pentru a avea apă de băut, colectează apa de ploaie.

Mai mulți soldați ucraineni din Brigada 72 Mecanizată pe marginea unui crater de obuz în Vuhledar.

O confruntare de trei săptămâni în apropierea orașului a dus la ceea ce oficialii ucraineni spun că a fost cea mai mare bătălie cu tancuri din război de până acum, forțele de la Kremlin suferind pierderi grele, în timp ce Kievul a afirmat că a distrus 130 de tancuri și transportoare blindate de trupe.
 

Mormântul improvizat al unui localnic pe un maidan din apropierea caselor avariate. 

Apropierea orașului de linia frontului a dus la moartea a aproximativ 60 de cetățeni, inclusiv a trei copii.

Valentina, în vârstă de 72 de ani, s-a instalat în subsolul blocului în care locuia. În ciuda greutăților, ea refuză să plece.

O icoană deteriorată de bombardament într-o biserică din Vuhledar. Viceprimarul din Vuhledar a declarat la începutul acestui an că orașul a fost distrus, clădirile sale fiind mai toate avariate.

Natala, în vârstă de 90 de ani, la intrarea în blocul ei.  Viața este deosebit de dificilă pentru localnicii mai în vârstă, deoarece aceștia riscă să fie răniți grav sau să moară când se aventurează afară.

Natalia, alinată de un soldat ucrainean.

Svitlana străbate peisajul devastat al cartierului e, distrus aproape în întregime de la invazia Moscovei.

Mai puțin de 100 de cetățeni, majoritatea bătrâni și săraci, riscă să fie grav răniți sau să moară pentru a rămâne în orașul Vuhledar, situat pe linia frontului, în estul Ucrainei. Localnicii îndură bombardamente nediscriminatorii și amenințarea constantă de a fi capturați de forțele rusești.