Linkuri accesibilitate

Traficul a fost întrerupt pe podul din Crimeea după atacurile ucrainene asupra unui depozit de muniție


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pe 21 iulie că podul care leagă Rusia de Crimeea ocupată trebuie „neutralizat”.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pe 21 iulie că podul care leagă Rusia de Crimeea ocupată trebuie „neutralizat”.

Trupele ucrainene au lovit un depozit de petrol și un depozit de muniții ale armatei ruse din Crimeea anexată de Rusia, a confirmat departamentul de comunicații al armatei ucrainene într-o declarație din 22 iulie.

Guvernatorul instalat de Moscova al regiunii, Serghei Aksionov, a declarat că o dronă ucraineană a aruncat în aer un depozit de muniții din peninsulă, determinând evacuarea oamenilor pe o rază de 5 kilometri și suspendarea pentru scurt timp a traficului feroviar pe podul din Crimeea.

Relatările nu au putut fi confirmate în mod independent.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pe 22 iulie că podul din Crimeea este o țintă legitimă, deoarece este o rută militară de aprovizionare pentru Rusia. El a spus cu o zi înainte că podul care leagă Rusia de Crimeea ocupată trebuie „neutralizat”.

Podul peste strâmtoarea Kerci este „folosit pentru a furniza muniție pentru război, iar acest lucru se face în fiecare zi”, a declarat Zelenski pe 21 iulie, vorbind virtual la Forumul de Securitate Aspen din Colorado. Podul este o continuare a ocupației ruse a Crimeei, a spus el, numind structura „un obiect inamic construit în afara legii, în afara legilor internaționale și a tuturor normelor aplicabile”.

Podul a fost avariat anterior pe 16 iulie într-un atac pe care Rusia a declarat că Ucraina l-a efectuat folosind drone maritime.

Între timp, bombardamentele rusești și atacurile aeriene asupra zonelor civile ucrainene și a infrastructurii de export de cereale au ucis cel puțin șase persoane, inclusiv doi copii, și au provocat pagube materiale masive în ultimele 24 de ore, au declarat oficialii militari și regionali pe 22 iulie.

XS
SM
MD
LG