În Austria a intrat în vigoare carantina pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19

Moldova - vaccination generic HEALTH-CORONAVIRUS/EU

În Austria a intrat în vigoare carantina pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19. Nevaccinații pot ieși din cază numai ca să facă cumpărături de strictă necesitate, să meargă la serviciu sau la doctor. Au voie, de asemenea, să se plimbe în aer liber, ori de câte ori vor. Autoritățile vor controla respectarea carantinei, a cărei încălcare se poate pedepsi cu amendă de până la 1.450 de euro. Restricțiile sunt prevăzute să fie ridicate la 24 noiembrie, în funcție de evoluția situației epidemiologice.

### Vezi și... ### SUA: vaccinarea obligatorie a salariaților amânată pe motive de constituționalitate

În Austria s-au înregistrat duminică 11.552 de cazuri noi de infectare. Cancelarul Alexander Schallenberg, principalul arhitect al carantinei pentru nevaccinați, a numit rata de vaccinare de 65% din Austria, sub media UE, „rușinoasă”. Schallenberg a spus luni că landurile federale austriece au libertatea să aplice măsuri și mai dure pentru stăvilirea noului val de infectări.

### Vezi și... ### Rata de vaccinare anti-Covid mult prea lentă pentru a controla pandemia

Capitala Viena deja a anunțat că până și vaccinații vor avea nevoie de test PCR negativ ca să meargă în localuri de noapte și la orice adunare mai mare de 25 de persoane. Guvernul federal discută, suplimentar, un plan care prevede interdicția generală a ieșirii pe timp de noapte, dar opoziția este deocamdată împotrivă.