Înainte de îmbolnăvire, Alexei Navalnîi a fost sub urmărirea strictă a serviciului rusesc de securitate

Poliția germană păzește intrarea în spitalul Charite din Berlin, unde este internat Alexei Navalnîi, Berlin, 23 august 2020.

Alexei Navalnîi, oponentul regimului Putin tratat acum într-un spital din Germania, a fost supravegheat îndeaproape de serviciul de securitate rusesc în zilele dinaintea îmbolnăvirii, potrivit unor relatări din presa rusă. Moskovskii Komsomoleț a scris că urmărirea lui Navalnîi a fost confirmată chiar de oficialii serviciului de securitate rusesc.

### Vezi și... ### Soția și un consilier de rang înalt l-au vizitat pe Alexei Navalnîi la spitalul din Berlin

Alexei Navalnîi este internet la spitalul Charite din Berlin, unde politicianul rus este tratat după ceea ce apropiații lui consideră a fi fost o otrăvire. Navalnîi a fost transportat la Berlin dintr-un oraș siberian sâmbătă, după ce doctorii ruși refuzaseră inițial să-i dea drumul, spunând că este prea slăbit ca să facă o asemenea călătorie. Medicii ruși au spus că o problemă de metabolism ar fi cauza cea mai probabilă a îmbolnăvirii, dar suporterii lui Navalnîi cred că i s-a pus otravă în ceaiul băut înaintea decolării de la Tomsk spre Moscova.

La Berlin, Navalnîi se află sub paza specială a poliției germane, bucurându-se de calitatea de invitat special al cancelarei Angela Merkel, a relatat televiziunea publică.

Pentru moment nu sunt informații noi despre starea sănătății sale sau despre cauzele bolii. Potrivit presei germane, primele rezultate ale analizelor făcute la spitalul Charite sunt așteptat luni după amiază dar vor fi date numai familiei care poate decide dacă le face sau nu publice.

### Vezi și... ### Alexei Navalnîi - „otrăvire naturală” sau cu substanțe necunoscute puse într-un ceai?