Iranienii au inundat străzile duminică, când a avut loc înmormântarea generalului Qasem Soleimani, un general iranian de top ucis în timpul unui atac cu drone de către SUA.
La Moscova, icoane ortodoxe de mărimi mari pictate cu vopsea spray decorează poduri și pasaje subterane. Sunt operele artistului Aleksandr Țipkov și ale altor creatori care cred că toată lumea, nu doar cei care intră în biserici, ar trebui să poată vedea arta religioasă.
Mii de iranieni participă la funerariile de stat organizate în Iran, după uciderea generalului Qasem Soleimani, comandantul forțelor Quds din cadrul Gărzilor revoluționare.
Mehdi Parpanchi, directorul Radio Farda, vorbește despre omorârea lui Qasem Soleimani, comandant al forțelor de elită iraniene Quds, într-un bombardament american în Bagdad.
Sute de persoane au luat parte la marșul anual de 1 ianuare organizat la Kiev partidul de dreapta Svoboda pentru a marca ziua de naștere a lui Stepan Bandera, lider naționalist uncrainean controversat.
Grupurile paramilitare pro-Iran care au protestat împotriva atacurilor aeriene americane din Irak le-au cerut susținătorilor lor să părăsească perimetrul ambasadei SUA din Bagdad, potrivit unei declarații emise pe 1 ianuarie de grupul-umbrelă al Forțelor Populare de Mobilizare al miliției.
La 29 decembrie a avut loc al doilea schimb de prizonieri între guvernul Ucrainei și separatiștii sprijiniți de Rusia din estul țării. Prizonierii au fost aduși cu autobuzele la punctul de control din apropierea satului Maiorske.
„Dumnezeu există și numele lui e Petrunija” de Teona Mitevska, este câștigătorul din 2019 al premiului LUX acordat anual de Parlamentul European unei producții cinematografice europene.
O vocație care cere competențe și putere de reacție ce depășesc cu mult salariul și nivelul de trai pe care îl au. Așa poate fi caracterizată munca echipelor Serviciului de Ambulanță din Kostroma, Rusia. Miracolul de a face imposibilul e însă tocmai ceea ce-i face să revină la locurile lor de muncă.
Încarcă mai mult