La 4 iulie 1950, Radio Europa Liberă a difuzat prima sa emisiune, în Cehoslovacia comunistă. Au urmat apoi Bulgaria, România, Ungaria și alte state din lagărul socialist. Programele postului nostru nu au putut fi urmărite totuși în regim normal de radioascultătorii din aceste țări.
Ministerul Sănătății spune că de vină ar fi măsurile de relaxare. Mai multe regiuni ar putea reveni la carantina strictă.
Statuile controversate, ale unor generali sudiști care au fost și proprietari de sclavi în timpul războiul civil din SUA, precum și ale unor foste figuri coloniale, în Europa, au fost dărâmate sau vandalizate, în contextul protestelor globale față de discriminările rasiale.
Una dintre cele mai mari manifestații antirasiste a avut loc în orașul Washington. Detalii în reportajul lui Kane Farabaugh de la Voice of America
De la simple stele până la medalii complicate, iată 12 dintre cele mai însemnate distincții civile din toată lumea, în toată splendoarea lor.
Cu ocazia dezbaterii Europei Libere despre al Doilea Război Mondial între mituri și realitate, scriitorul rus Oleg Pnafilov atrage atenția că „atitudinea față de acel război depinde de nivelul de propagandă și de numărul de oameni care consumă propagandă rusească în continuare”.
Mihailo Samus, expert al Centrului de studii privind armata, conversia și dezarmarea de la Kiev, vorbește despre situația din regiunile separatiste din Donbas. Potrivit lui, Rusia încearcă să realizeze în estul Ucrainei scenariul deja testat în Republica Moldova în conflictul transnistrean.
Televiziunea rusă de stat a difuzat o emisiune de un sfert de oră în care americanul Bill Gates este acuzat că s-ar face responsabil de pandemia de coronavirus.
O filmare publicată de armata ucraineană arată ceea ce Kievul afirmă că sunt lunetiști ai FSB pe frontul de est din Donbas. Experți intervievați de Europa Liberă afirmă că acei soldați sunt cel puțin dotați de un actor statal și că Rusia ar fi candidatul cel mai probabil.
Încarcă mai mult