Roman este un violonist care a mers ca voluntar pentru a lupta împotriva separatiștilor susținuți de Rusia în regiunea ucraineană Donbas. Își scoate vioara și cântă o jumătate de oră o dată sau de două ori pe săptămână și spune că muzica îl face să uite de război și de riscul de a muri.
Suspendarea sau blocarea definitivă a conturilor președintelui american Donald Trump pe cele mai importante platforme de socializare a readus în discuție problema libertății de exprimare în mediul online, dar și cea a implicării în viața politică a marilor companii de tehnologie.
Foame, frig, iar în loc de adăpost - corturi pe zăpadă. Sunt condițiile în care își petrec astăzi iarna mii de oameni în Afganistan, așa numiții refugiați interni, care și-au părăsit casele de groaza războiului.
Deși au tocmai două vaccinuri anti-COVID-19 aprobate oficial pentru distribuție, SUA au mari restanțe în ce privește vaccinarea grupurilor de risc, deoarece lucrătorii din domeniul sănătății întâmpină obstacole de logistică și finanțare. Unele țări din Europa se confruntă cu probleme similare.
Vicepreședintele SUA, Mike Pence, a îndemnat mulțimea pro-Trump să părăsească clădirea.
Congresul SUA se întrunește pe 6 ianuarie pentru a certifica rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. Un grup de senatori republicani loiali actualului președinte, Donald Trump, a anunțat însă că se va opune procedurii de recunoaștere a victoriei președintelui ales, Joe Biden.
În ultima zi a anului 2020, o trecere în revistă a evenimentelor cu cea mai mare rezonanță pe plan internațional.
Milioane de oameni au urmărit un video în care liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi dezvăluie identitatea câtorva din cei care l-ar fi otrăvit cu „Noviciok”, în luna august curent.
Mii de persoane au protestat din nou la Erevan, cerând demisia premierului Armeniei, Nikol Pașinian, criticat că a acceptat actul de încetare a focului care consacră victoria Azerbaidjanului, după şase săptămâni de război în regiunea separatistă Nagorno-Karabah din Azerbaidjan.
Încarcă mai mult