Agricultorii au protestat miercuri în fața Parlamentului unde urma să fie adoptat bugetul pentru 2021, cerând mai mult sprijin financiar. Au avut loc altercații cu forțele de ordine și s-au folosit gaze lacrimogene.
Să emigrezi din URSS a fost mereu o alegere dramatică, pentru că nu era un drept, ci „un favor” făcut aleator de autoritățile comuniste.
În dialog cu fostul ministru al economiei în fostul guvern al Maiei Sandu, Vadim Brînzan.
Fostul ministru al agriculturii, Vasile Bumacov, în studioul Europei Libere, discută cu Valentina Ursu despre situația agriculturii moldovene și protestele fermierilor.
Agricultorii cer mai mult sprijin financiar din partea guvernului și renunțarea la propunerea de a majora la 12% TVA pe produsele agricole.
Fermierii au venit din nou marți, 15 decembrie, în centrul Chișinăului, unde au protestat împotriva planului guvernului de a mări TVA pe produsele agricole la 12%, și în general, împotriva lipsei de sprijin din partea statului, într-un an în care la pandemia de coronavirus s-a adăugat și seceta.
La chemarea președintei alese Maia Sandu, mii de oameni au participat duminică, 6 decembrie la un nou protest la Chișinău la care s-a cerut demisia guvernului Chicu și alegeri generale anticipate.
Invitații emisiunii duminicale a EL, moderată de Vasile Botnaru, sunt jurnaliștii Nicolae Negru și Vitalie Călugăreanu, care discută despre controversatele legi adoptate de socialiști, împreună cu deputați ai partidului Șor și foști parlamentari democrați.
În opinia tinerei, exemplul de la Otaci (oraș din nordul țării – n.red.), unde s-a prăbușit blocul, poate fi cazul oricărui bloc, pentru că oamenii, construind aceste „pristroici” (anexe - n. red.), acel etaj mansardat, aduc un prejudiciu foarte grav structurii de rezistență a blocului.
Încarcă mai mult