„Mărțișorul este un simbol care ne conectează cu rădăcinile noastre și le permite tinerilor să facă legătura cu strămoșii lor, cu trecutul lor”, spune Stela Moldovanu, fondatoarea grupului MăiestrIA.
Alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești au fost fixate pentru data de 15 martie, în rezultatul lor va fi suplinită vacanța funcției de deputat în legislativ.
Ce a fost în 1992 la Nistru? În noaptea de 1 spre 2 martie, forțele paramilitare, deschizând foc din pistoale-mitraliere, au ocupat sediul Comisariatului de poliție din Dubăsari.
Fost deputat în primul partlament al R.Moldova, Gherghe Efros este astăzi un om de afaceri preocupat de situație „precară” a păturii de mijloc și a micilor întreprinzători.
Ce efecte a avut interdicția provizorie impusă mașinilor cu numere transnistrene de a trece hotarul moldo-ucrainean? Și ce întreprinde Chișinăul pentru eliberarea lui Alexandru Rjavitin și altor deținuți ai regimului de la Tiraspol? Un interviu cu vicepremierul pentru reintegrare Alexandru Flenchea.
Câte persoane dețin identitate dublă în R.Moldova? Pe ce criterii s-au bazat instituţiile statului când i-au oferit fostului lider PD, oligarhului fugar Vlad Plahotniuc o dublă identitate? În dialog cu deputatul blocului ACUM, Chiril Moțpan, fostul șef al comisiei parlamentare pentru securitate.
Radio Europa Liberă a relansat proiectul „Antinostalgia – privind spre viitor”. Tema primului ciclu de dezbateri este: „Și eu am trăit în comunism. Părinți – copii: ce ați făcut, ce am fi făcut?”.
Suntem „într-o apreciere haotică” a istoriei recente, consideră ministrul moldovean de externe, care pledează pentru o interpretare „fără clișee” a istoriei conflictului din 1992.
Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a reluat seria de evenimente „EU Talks/ Vorbește cu Europa”, parte a campaniei de informare „UE-R. Moldova: Împreună mai puternici. Creăm noi oportunități pentru tineri!” După Chișinău și Ungheni, campania va ajunge la Comrat, Cahul, Bălți, Leova.
Încarcă mai mult