Celebre melodii de Edit Piaf, Michel Legrand, Charles Aznavour, Lara Fabian, Yves Montand sau Celine Dion au răsunat pe scena Sălii cu Orgă din capitală. „Complicată perioada de pandemie în interpretarea cântăreței Lidia Isac.
Activitatea „În pantofii persoanei cu dizabilități” a avut drept scop sensibilizarea opiniei publice, privind asigurarea condițiilor de accesibilitate pentru toți cetățenii și promovarea instituirii unei zile naționale dedicate problemei accesibilității.
Muzeul Național de Istorie a Moldovei găzduiește o expoziție dedicată unui tablou care a marcat cariera artistică a pictoriței Valentina Rusu Ciobanu. Artista a încetat din viață pe 1 noiembrie, la câteva zile după ce a împlinit vârsta de 101 ani. Expoziția a fost vernisată pe 30 octombrie.
Am stat de vorbă cu oamenii despre lecția dată Moldovei de Rusia prin Gazprom. I-am întrebat, la întâmplare, pe cei întâlniți pe străzile din Chișinău: ce lecție trebuie să învețe actuala guvernare, ca urmare a recentei stări de urgență în domeniul gazelor naturale?
„Ca medic aud regretele celor ajunși în stare gravă că nu s-au vaccinat ”
Până la sfârșitul anului, satul Roșietici din raionul Florești găzduiește, în aer liber, o expoziție de lucrări ale fotografului Zaharia Cușnir care a trăit acolo la mijlocul secolului trecut.
Vasile Botnaru discută despre violența în familie și recent ratificata Convenției de la Istanbul cu Veronica Teleucă, coordonatoare la Coaliția Națională „Viața fără violență”, și Mariana Gornea, șefă a Secției justiție juvenilă de la Procuratura Generală.
Republica Moldova s-a alăturat recent celor 35 de state membre ale Consiliului Europei care au ratificat Convenția de la Istanbul, angajându-se să adopte o gamă largă de măsuri pentru a preveni și combate violența domestică, să protejeze victimele și să urmărească penal agresorii.
În Republica Moldova, aproximativ 1300 de victime ale traficului de ființe umane au fost identificate oficial, în ultimii 5 ani. Cercetările arată că numărul real ar fi de peste 20 de ori mai mare.
Situat în sud-estul țării, la 93 km de Chișinău, satul Feștelița din raionul Ștefan Vodă a primit statutul de sat inteligent energetic.
Pandemia de coronavirus a pus la încercare și latura creativă, recunoaște Ioana Vatamanu-Mărgineanu, studentă la Stockholm School of Economics din Riga. Tânăra a prezentat publicului de acasă primul său film. „Ce zici?” se intitulează scurtmetrajul la care a lucrat mai bine de un an și pe care l-a realizat cu bani obținuți printr-un grant oferit în cadrul programului Uniunii Europene „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
Încarcă mai mult