Linkuri accesibilitate

Ştiri

Proclamaţia de la Timisoara - ignorată timp de 15 ani

Presedintele Traian Basescu a promis, în fata a peste o mie de persoane adunate în sala Teatrului National din Timisoara, cu ocazia aniversarii a 15 ani de la lansarea Proclamatiei de la Timisoara, ca va învinge structurile comuniste care inca mai exista în societatea romaneasca.

Ştirea zilei

Traian Basescu si Regele Mihai participa la manifestarile organizate de Societatea "Timisoara", cu prilejul aniversării a 15 ani de la lansarea Proclamatiei amintite, primul document programatic al Revolutiei din 1989, care a fost lansat în 11 martie 1990, de la balconul Operei din orasul de pe Bega.

Corneliu Vadim Tudor va deveni (doar) presedinte onorific al PRM

Senatorul Corneliu Vadim Tudor a anuntat in cadrul plenarei Consiliului National al PRM ca se retrage din functia de presedinte al partidului. Potrivit deputatulului PRM Dumitru Dragomir, citat de agentia Mediafax, Corneliu Vadim Tudor ar urma sa ocupe functia de presedinte onorific.

Teheranul respinge oferta Statelor Unite

Iranul este decis sa isi continue programul nuclear, la care nu va renunta in urma nici unor "amenintari, presiuni sau masuri provocatoare" - a declarat purtatorul de cuvint al Ministerului de Externe de la Teheran, respingînd deschiderea diplomatică anuntata de Statele Unite.

Ştirea zilei

Ieri, secretarul de stat american Condoleezza Rice a afirmat ca Statele Unite sustin efortul diplomatic al tarilor europene si sint dispuse sa ofere stimulente economice Teheranului daca acesta accepta sa renunte la activitatea de imbogatire a uraniului. In caz contrar, ar putea fi solicitate actiuni din partea Natiunilor Unite.

Moscova nu recunoaste caracterul de genocid al executiilor de la Katyn

Rusia a negat ca executarea la Katyn in 1940, de catre fortele de securitate sovietice, a 15 mii de prizonieri polonezi, a fost o actiune cu caracter de genocid. Moscova a respins astfel solicitarea investigatorilor polonezi asupra crimelor de razboi si racind inca si mai mult relatiile polono-ruse.

Cutremur de pamint in Turcia cu o intensitate de 5,7 grade pe scara Richter

In provincia Bingol din estul Turciei a avut loc azi dimineata un cutremur de pamint cu intensitatea de 5,7 pe scara Richter. Nu exista inca informatii referitoare la urmarile seismului.

Londra: eliberarea a 8 terorişti prezumtivi

Opt persoane suspectate de activităţi teroriste au fost eliberate pe cauţiune din detenţia autorităţilor britanice, după trei ani în care nu le fuseseră prezentate acuzaţiile şi nu fuseseră aduse în faţa instanţelor de judecată. Cei opt au fost arestaţi după atacurile de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite în baza unei legi britanice controvesrsate privind combaterea terorismului şi - eliberaţi în urma deciziei unei instanţe de apel.

Concesii economice în cazul unei schimbări a politicii nucleare iraniene

Secretarul american de Stat Condoleezza Rice a declarat că Statele Unite sunt gata să ofere stimulente economice Iranului în schimbul opririi programului nuclear promovat de Teheran. Potrivit Condoleezzei Rice, pentru a sprijini eforturile diplomatice europene în negocierile cu Teheranul, preşedintele american George Bush a decis ...

Ştirea zilei

că Statele Unite ar putea renunţa la unele obiecţii faţă de admiterea Iranului în Organizaţia Mondială a Comerţului şi vor examina posibilitatea comercializării către Iran a unor componente de utilaj pentru construcţia de avioane cu destinaţie civilă.

Ministrul ucrainean de Externe Boris Tarasyuk la Washington

Ministrul ucrainean de Externe, Boris Tarasyuk a început o vizită la Washington, declarând că Ucraina doreşte să aibă “un parteneriat cu adevărat strategic” cu Statele Unite. Vizita lui Tarasiuk o pregăteşte pe cea a preşedintelui ucrainean la Washington, Victor Iuşcenco, care ar urma să se întâlnească cu preşedintele american George Bush pe 4 aprilie.

Bişkek: preşedintele Askar Akayev ameninţă cu un referendum asupra prelungirii mandatului său

Preşedinţia din Kîrgîzstan a avertizat că preşedintele Askar Akayev ar putea convoca un referendum pentru a-şi extinde mandatul pentru încă cinci ani, în cazul în care opoziţia nu va renunţa la protestele în care cer demisia şefului statului, pe motiv că Akayev s-a făcut vinovat de abuzuri împotriva politicienilor din opoziţie în recentele alegeri parlamentare.

Un an de la atentatele teroriste de la Atocha

Spania a comemorat un an de la atentatele din gara Atocha de la Madrid soldate cu 191 de victime. Printre victime s-au numărat şi 19 români aflaţi la muncă în Spania. Azi dimineaţă, la ora la care cu un an în urmă s-a produs prima ...

Ştirea zilei

din cele 7 explozii, au sunat clopotele în 600 de biserici de la Madrid, iar la amiază în Spania, transportul auto, trenurile şi pietonii s-au oprit pentru 5 minute.

La un an de la explozii, în arestul autorităţilor spaniole se află 22 de suspecţi, cei mai mulţi fiind militanţi islamişti de origine marocană, dar nu este cunoscut răspunsul la principala întrebare – cine a comandat atacul, pus iniţial de fostul guvern spaniol pe seama mişcării separatiste basce ETA.

Rezoluţia conferinţei internaţionale anti-terorism de la Madrid

Respectarea drepturilor omului este esenţială în lupta cu terorismul – se spune în concluziile conferinţei internaţionale anti-terorism de la Madrid, la care şefi de state şi de guverne din 15 ţări, precum şi experţi din 52 de ţări au discutat despre cauzele terorismului, metodele de combatere a acestui fenomen, reacţiile societăţilor democratice faţă de terorism şi rolul societăţii civile.

Madrid: întrevederi ale premierului Tăriceanu cu prim miniştrii din Norvegia, Luxemboug, Polonia, Grecia

Aflat la conferinţa anti-terorism de la Madrid, primul ministru Călin Popescu Tăriceanu a avut întrevederi separate cu premierii Norvegiei, Luxembougului, Poloniei şi Greciei, discutând despre aderarea Romaniei la Uniunea Europeană şi solicitându-le interlocutorilor să intervină pe lângă investitori să deruleze afaceri în Romania, având în vedere noi facilităţi acordate mediului de afaceri.

Actul de justiţie sub lupa Consiliului Europei

Actul de justiţie din România va fi analizat în cele mai mici detalii de către trimişi speciali ai Consiliului Europei, începînd de luna viitoare, aceştia urmând să asiste efectiv la şedinţe de judecată sau la audieri în cadrul Parchetelor - a declarat la Bacău ministrul Justiţiei, Monica Macovei.

Ştirea zilei

Potrivit agenţiei Mediafax, Monica Macovei a precizat că măsura face parte din programul de monitorizare la care este supusă România în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Chişinău: rezultatele alegerilor transmise spre validare Curţii Constituţionale

La Chişinău, Comisia Electorală Centrală a transmis spre validare la Curtea Constituţională rezultatele finale ale scrutinului parlamentar de duminică, potrivit cărora Partidul Comuniştilor va avea în viitorul Parlament 56 de mandate din 101 - suficiente pentru a forma Guvernul, dar nu şi pentru a alege viitorul şef al statului.

Formaţiunile din opoziţie, blocul Moldova Democrată şi Partidul Popular Creştin Democrat, care au obţinut 34 şi respectiv 11 mandate, contestă rezultatele anunţate de autorităţile electorale.

Proiect expansionist al fracţiunii “Rodina” respins de Duma de stat

Camera inferioară a Parlamentului rus, Duma de Stat a respins un proiect al fracţiunii “Rodina” care prevede că Rusia poate încorpora regiunile separatiste din Moldova, Azerbaijan şi Georgia, în cazul în care aceste regiuni şi-ar exprima o astfel de dorinţă. Duma a respins proiectul pe motiv că prezintă o ameninţare la adresa integrităţii teritoriale a Rusiei şi contravine dreptului internaţional.

Ministerul rus al apărării califică drept contraproductivă rezoluţia parlamentului georgian

Ministerul rus al Apărării a calificat drept “contraproductivă” rezoluţia de ieri a Parlamentului georgian prin care Rusiei i se cere ultimativ să-şi retragă cele 2 baze militare rămase pe teritoriul georgian din perioada sovietică. Ministrul rus Serghei Ivanov a declarat că autorităţile de la Moscova şi Tbilisi îşi vor intensifica în următoarele luni negocierile privind retragerea.

Rezoluţia Parlamentului georgian avertizează că, în cazul în care până la 15 mai nu va fi elaborat un calendar al retragerii, Georgia poate să refuze de la 1 ianuarie viitor să acorde vize personalului militar rus, precum şi să interzică militarilor şi tehnicii militare ruse să iasă de pe teritoriul bazelor.

Marea Britanie, Franţa şi Germania deplîng mersul lent al negocierilor cu Iranul

Marea Britanie, Franţa şi Germania au avertizat că vor sprijini reclamarea Iranului la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite dacă Teheranul va relua activităţile de îmbogăţire a uraniului sau îşi va încălca angajamentele internaţionale în domeniul nuclear. Într-o scrisoare adresată preşedinţiei luxembourgheze a Uniunii Europene, cele trei puteri europene spun că negocierile cu Teheranul privind îngheţarea programului nuclear iranian decurg mai încet decât s-ar fi sperat.

Polonia va retrage o parte a contingentului dislocat în Irak

Ministrul polonez al Apărării Jerzy Szmajdzinski, este citat de presa poloneză cu declaraţia că Polonia îşi va retrage câteva sute din cei 1700 de militari din Irak. Potrivit ministrului, Polonia se va concentra de acum încolo mai ales pe misiuni de instruire a forţelor irakiene.

Ginerele fostului preşedinte ucrainean Leonid Kuchma printre miliardarii semnalaţi de revista Forbes

Revista americană "Forbes" a dat publicităţii clasamentul anual al celor mai bogaţi oameni din lume, pe prima poziţie menţinându-se fondatorul Corporaţiei Microsoft Bill Gates. Lista miliardarilor s-a mătit faţă de anul trecut cu 104 poziţii, numărând în total 691 de miliardari în întreaga lume, între care şi Victor Pinciuc, ginerele fostului preşedinte ucrainean Leonid Kuchma.

Îngrădirea libertăţii presei în Belarus criticată de reprezentantul OSCE pentru mass-media

Într-o declaraţie făcută publică la Viena, reprezentantul OSCE pentru mass-media, Miklos Haraszti a criticat autorităţile belaruse pentru îngrădirea libertăţii presei, spunând că Belarus este singura ţară din regiune în care jurnaliştii au fost condamnaţi la închisoare pentru că ar fi lezat demnitatea şefului statului. Potrivit reprezentantului OSCE, situaţia privind libertatea presei în Belarus s-a înrăutăţit cel mai tare în anul 2004.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG