Linkuri accesibilitate

Ştiri

Emil Boc sceptic în privinţa metamorfozei PRM

Preşedintele interimar al PD, Emil Boc a calificat retragerea liderului PRM şi schimbarea numelui partidului în Partidul Popular România Mare drept gesturi "de faţadă" ...

Ştirea zilei

atît timp cît Corneliu Vadim Tudor va deţine în continuare "controlul" asupra formaţiunii. În opinia lui Boc citată de Mediafax, simpla schimbare a numelui unui partid nu transformă PRM într-o formaţiune populară sau democrată, pentru asta fiind nevoie de o schimbare de program, de atitudine şi de mentalitate.

Senatorul Corneliu Vadim Tudor şi-a anunţat, sîmbătă, retragerea din funcţia de preşedinte al PRM şi schimbarea denumirii partidului în Partidul Popular România Mare.

Adrian Năstase despre coabitarea la nivelul partidului său

Preşedintele PSD Adrian Năstase a declarat, într-o conferinţă de presă, că, dacă ar candida pentru un nou mandat şi ar cîştiga şefia partidului, Ion Iliescu fie s-ar retrage din PSD, fie "ar căuta o altă soluţie". Din acest motiv, Adrian Năstase s-a pronunţat pentru o formulă de compromis, declarîndu-se convins că partidul are "forţa necesară pentru a găsi formele de coabitare".

Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat, la rindul sau, că, dacă cineva ar "îndrăzni" să-şi asume răspunderea unei "rupturi" în partid, acela s-ar sinucide politic.

Majorarea salariilor gestionarilor fondurilor comunitare nerambursabile

Salariile personalului cu atribuţii de gestionare a fondurilor comunitare nerambursabile vor fi majorate cu 75%. Măsura decisă la ultima şedinţă de guvern răspunde recomandărilor Comisiei Europene privind asigurarea motivării adecvate a personalului care gestionează fondurile comunitare - relatează Mediafax.

Miniştrii, secretarii de stat, personalul încadrat la cabinetele demnitarilor şi corpul consilierilor de integrare nu vor beneficia de majorare.

În procesul de preaderare la Uniunea Europeană, România beneficiază de asistenţă financiară comunitară prin programele Phare şi ISPA.

Laszlo Tokes în fruntea Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania

Episcopul reformat Laszlo Tokes a fost reales, sîmbătă după-amiază, în fruntea Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), după ce, înainte cu numai cîteva ore, el declarase în faţa Adunării Generale a Consiliului că renunţă la funcţie.

Candidatura lui Laszlo Tokes a fost propusă de preşedintele Scaunului Secuiesc Mureş, Fodor Imre.

Ion Iliescu: Adrian Năstase are experienţa necesară unui preşedinte executiv PSD

Ion Iliescu şi-a exprimat opinia că Adrian Năstase este cel mai abilitat să ocupe funcţia de preşedinte executiv al PSD. Vorbind într-o emisiune difuzată de PRO TV, Iliescu a susţinut că "această funcţie ţine cumva de un fel de Executiv din umbră şi cel mai abilitat, cu experienţa sa, este domnul Năstase".

Pe de altă parte, Iliescu nu a dorit să precizeze pe cine ar susţine pentru funcţia de secretar general.

Noi demonstraţii în sudul Kirghistanului

In Kirghistan, al doilea tur de scutin in alegerile parlamentare de duminica a fost marcat de proteste in zona sudica a tarii. In orasul Jalalabad 2000 de protestatari au participat la o manifestatie anti-prezidentiala, iar o cladire a administratiei continua sa fie ocupata de protestatari.

Alegeri locale în Macedonia

În Macedonia au loc astăzi alegeri locale, plănuite iniţial să aibă loc în noiembrie anul trecut, dar amînate în urma unor proteste generate de noua lege de descentralizare a administraţiei publice. Scrutinul se desfăşoară în 85 de consilii locale. Cu interes sînt aşteptate rezultatele alegerilor pentru primăriile din Skopie şi Tetovo, oraş cu populaţie majoritar albaneză.

Mohamed Khatami: Iranul are dreptul de a procesa combustibil nuclear

Preşedintele iranian Mohamed Khatami a reafirmat punctul de vedere al Teheranului potrivit căruia Iranul are dreptul de a procesa combustibil nuclear în scopuri paşnice. Vorbind la sfîrşitul unei vizite în Venezuela, Khatami a declarat din nou că doreşte să coopereze cu comunitatea internaţională pentru a dovedi obictivele exclusiv economice ale programului nuclear iranian.

Declaraţia preşedintelui Khatami survine la o zi după ce Secretarul de stat american Condoleezza Rice a exprimat sprijinul Washingtonului pentru planul european de a acorda Iranului o serie de avantaje economice în schimbul sistării programului de îmbogăţire a uraniului.

Siria prezintă Naţiunilor Unite un plan de retragere în etape din Liban

Emisarul ONU Terje Roed-Larsen a anunţat că preşedintele Siriei Bashar al-Assad i-a prezentat un calendar al retragerii trupelor şi agenţilor de informaţii dislocaţi de Damasc în Liban.

Ştirea zilei

Roed-Larsen a adăugat că săptămîna viitoare va prezenta Secretarului general ONU Kofi Annan detalii ale planului care prevede retragerea în două etape a forţelor siriene.

Asupra regimului de la Damasc s-au intensificat presiunile internaţionale de a-şi retrage cei 14 mii de soldaţi staţionaţi în Liban, după asasinarea la 14 februarie a fostului premier libanez Rafik Hariri.

Bişkek: turul doi al alegerilor parlamentare

În 41 din cele 75 de circumscripţii electorale din Kîrgîzstan are loc astăzi cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor legislative. După primul tur, în mai multe provincii din ţară au avut loc proteste împotriva modului de desfăşurare a alegerilor pe care observatorii OSCE le-au caracterizat drept nerespectînd standardele internaţionale. Demonstraţii au fost semnalate sîmbătă în oraşele Jalalabat, Osh şi Talas.

Ioana Avădanei: presedinte al reţelei sud-est europene pentru profesionalizarea presei

Ioana Avadanei, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent a fost votata pentru al doilea an consecutiv presedintele retelei sud-est europene pentru profesionalizarea presei, o retea media finantata de guvernul danez si de Open Society Institute.

Arestarea şefului centrului italian pentru combaterea imigratiei clandestine

Seful centrului italian pentru combaterea imigratiei clandestine din Africa de Nord a fost arestat la Roma, fiind acuzat ca ar fi aplicat metode inumane de detentie impotriva imigrantilor ilegali . Metodele aplicate in aceste centre de adapost au fost criticate si de organizatia Medici fara frontiere.

Proclamaţia de la Timisoara - ignorată timp de 15 ani

Presedintele Traian Basescu a promis, în fata a peste o mie de persoane adunate în sala Teatrului National din Timisoara, cu ocazia aniversarii a 15 ani de la lansarea Proclamatiei de la Timisoara, ca va învinge structurile comuniste care inca mai exista în societatea romaneasca.

Ştirea zilei

Traian Basescu si Regele Mihai participa la manifestarile organizate de Societatea "Timisoara", cu prilejul aniversării a 15 ani de la lansarea Proclamatiei amintite, primul document programatic al Revolutiei din 1989, care a fost lansat în 11 martie 1990, de la balconul Operei din orasul de pe Bega.

Corneliu Vadim Tudor va deveni (doar) presedinte onorific al PRM

Senatorul Corneliu Vadim Tudor a anuntat in cadrul plenarei Consiliului National al PRM ca se retrage din functia de presedinte al partidului. Potrivit deputatulului PRM Dumitru Dragomir, citat de agentia Mediafax, Corneliu Vadim Tudor ar urma sa ocupe functia de presedinte onorific.

Teheranul respinge oferta Statelor Unite

Iranul este decis sa isi continue programul nuclear, la care nu va renunta in urma nici unor "amenintari, presiuni sau masuri provocatoare" - a declarat purtatorul de cuvint al Ministerului de Externe de la Teheran, respingînd deschiderea diplomatică anuntata de Statele Unite.

Ştirea zilei

Ieri, secretarul de stat american Condoleezza Rice a afirmat ca Statele Unite sustin efortul diplomatic al tarilor europene si sint dispuse sa ofere stimulente economice Teheranului daca acesta accepta sa renunte la activitatea de imbogatire a uraniului. In caz contrar, ar putea fi solicitate actiuni din partea Natiunilor Unite.

Moscova nu recunoaste caracterul de genocid al executiilor de la Katyn

Rusia a negat ca executarea la Katyn in 1940, de catre fortele de securitate sovietice, a 15 mii de prizonieri polonezi, a fost o actiune cu caracter de genocid. Moscova a respins astfel solicitarea investigatorilor polonezi asupra crimelor de razboi si racind inca si mai mult relatiile polono-ruse.

Cutremur de pamint in Turcia cu o intensitate de 5,7 grade pe scara Richter

In provincia Bingol din estul Turciei a avut loc azi dimineata un cutremur de pamint cu intensitatea de 5,7 pe scara Richter. Nu exista inca informatii referitoare la urmarile seismului.

Londra: eliberarea a 8 terorişti prezumtivi

Opt persoane suspectate de activităţi teroriste au fost eliberate pe cauţiune din detenţia autorităţilor britanice, după trei ani în care nu le fuseseră prezentate acuzaţiile şi nu fuseseră aduse în faţa instanţelor de judecată. Cei opt au fost arestaţi după atacurile de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite în baza unei legi britanice controvesrsate privind combaterea terorismului şi - eliberaţi în urma deciziei unei instanţe de apel.

Concesii economice în cazul unei schimbări a politicii nucleare iraniene

Secretarul american de Stat Condoleezza Rice a declarat că Statele Unite sunt gata să ofere stimulente economice Iranului în schimbul opririi programului nuclear promovat de Teheran. Potrivit Condoleezzei Rice, pentru a sprijini eforturile diplomatice europene în negocierile cu Teheranul, preşedintele american George Bush a decis ...

Ştirea zilei

că Statele Unite ar putea renunţa la unele obiecţii faţă de admiterea Iranului în Organizaţia Mondială a Comerţului şi vor examina posibilitatea comercializării către Iran a unor componente de utilaj pentru construcţia de avioane cu destinaţie civilă.

Ministrul ucrainean de Externe Boris Tarasyuk la Washington

Ministrul ucrainean de Externe, Boris Tarasyuk a început o vizită la Washington, declarând că Ucraina doreşte să aibă “un parteneriat cu adevărat strategic” cu Statele Unite. Vizita lui Tarasiuk o pregăteşte pe cea a preşedintelui ucrainean la Washington, Victor Iuşcenco, care ar urma să se întâlnească cu preşedintele american George Bush pe 4 aprilie.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG