Linkuri accesibilitate

Ştiri

Richard Holbrooke așteptat luni la Tbilisi

Emisarul special al statelor Unite pentru Afganistan si Pakistan, Richard Holbrooke si-a incheiat vizita in tari ale Asiei Centrale, laudind, astazi Kazahstanul ca pe un "partener stratategic solid" al Statelor Unite. Miine si poimiine Richard Holbrooke se va afla in Georgia.

Armata armeană din Nagorno Karabach respinge acuzația că a violat acordul de încetare a focului

Oficialitati militare armene din enclava Nagorno Karabach au anuntat, citate de serviciul armean al postului nostru de radio, ca nu ar fi violat acordurile de incetare a focului din 1994, acum citeva zile, cind in regiune au avut loc focuri de arme, soldate cu moartea a 3 militari azeri. Moartea militarilor azeri a fost confirmata serviciului azer al Europei Libede de oficialitati din ministerul apararii de la Baku.

Congresul PPCD - Iurie Roșca critică guvernarea AIE

La Chisinau se desfasoara la aceasta ora congresul Partidului Popular Crestin Democrat, care urmeaza sa isi aleaga conducerea. Intr-o declaratie facuta pentru site-ul Stirea Zilei, liderul PPCD, Iurie Rosca a spus ca spera ca dupa alegerile anticipate parlamentare partidul sau sa revina in parlament.
De la tribuna congresului, Iurie Rosca a criticat actuala guvernare si pe liderii celor patru formatiuni din cadrul Aliantei pentru Integrare Europeana. Liderul PPCD a mai spus si ca decizia de a face un parteneriat cu partidul comunistilor a fost una corecta, chiar daca ea a dus partidul in opozitia extraparlamentara.

Angela Sârbu aleasă director a televiziunii publice de la Chișinău

Consiliul de observatori ai Companiei TeleRadio Moldova a ales-o cu 6 voturi din cele 9 pentru in functia de director al postului public de televiziune pe Angela Sarbu, director al Centrului Independent de Jurnalism. Sarbu este din noiembrie anul trecut si consultat media pentru Europa de Est si Asia Centrala, programul sanatate publica, la Institutul pentru o Societate Deschisa din New York. Angela Sarbu este licentiata a facultatii de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii a Universitatii Caroline de la Praga.

Oleg Voronin convocat luni la CCCEC

Omul de afaceri Oleg Voronin a fost convocat inca o data pentru miine 22 februarie la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei. Potrivit site-urilor moldovene, Oleg Voronin a anuntat ca se va prezenta luni la audieri. Presedintele partidului comunistilor Vladmir Voronin a declarat ca actualele autoritati ar fi declansat o campanie de razbunare impotriva familiei sale si ca ea ar avea numai un scop electoral.

Inundații și alunecări de teren in Madeira - 38 de morți

Autoritatile de la Lisabona au trimis ajutoare de urgenta in insula Madeira, unde cel putin 38 de oameni si-au pierdut viata ca urmare a inundatiilor si alunecarilor de teren. Ministrul portughez de interne Rui Pereira a anuntat ca ia in considerare declararea starii de urgenta si solicitarea de ajutoare din partea Uniunii Europene.

Kiev: Iulia Timoșenco își retrage contestația privind rezultatul alegerilor prezidențiale

Premierul ucrainian Yulia Timoshenko a renuntat la constestatia impotriva rezultatului alegerilor prezidentiale din 7 februarie, cistigate, cu un avans de 3,5 procente de liderul Partidului Regiunilor Viktor Yanukovici. Timosenko a spus ca justitia din tara sa ar fi partinitoare, ca si Comisia Electorala Centrala, unde s-ar afla multi sprijinitori ai lui Yanukovici. Joi este anuntata ceremonia de depunere a juramintului a noului presedinte al Ucrainei. Potrivit unui comunicat al Kremlinului, citat de agentia Reuter, prima vizita a noului presedinte Viktor Yanukovici va fi la Moscova, in primele 10 zile ale lunii martie.

București: Victor Ponta ales în fruntea PSD

In Romania, Partidul Social Democrat are de ieri o noua conducere. Dupa un congres care a durat 20 de ore, deputatul Victor Ponta a devenit liderul partidului, inlocuindu-l pe Mircea Geoana, presedintele Senatului Romaniei. Victor Ponta a obtinut 856 de voturi din partea delegatilor la congres , iar Mircea Geoana 781. Mircea Geoana a declarat ca acest congres a demonstrat inca o data democratia din partid, dar ca rezultatul strins al votului ar arata „o fractura mai profunda in partid”. Victor Ponta are 38 de ani si este din 2004 membru al Camerei Deputatilor din Romania.

Kabul: talibanii respinge oferta de reconciliere a președintelui Karzai

Talibanii din Afganistan au respins inca o data apelul presedintelui Hamid Karzai pentru reconciliere. Potrivit purtatorului de cuvint al Talibanilor, presedintele Karzai ar fi numai „o marioneta” si nu ar reprezenta nici guvernul si nici natiunea afgana.

„Eu cînd vreau să fluier, fluier" regizat de Florin Șerban obține premiul special al juriului la Berlinală

Ieri seara au fost acordate premiile festivalului international al filmului de la Berlin. Ursul de aur a fost cistigat de coproductia germano-turca „Miere”, regizorul polonez Roman Polanski a primit Ursul de argint pentru regie, iar lung metrajul de debut al regizorului roman „Eu cind vreau sa fluier, fluier", a obtinut Premiul special al juriului de la Berlin, precum si premiul Alfred Bauer pentru inovatie artistica in cinema. Florin Serban are 35 de ani si a studiat regia la Universitatea de film din Bucuresti si la Columbia University din Statele Unite.

In Georgia au avut loc funerariile sportivului care și-a pierdut viața la un antrenament la Olimpiada de la Vancouver

In Georgia, mii de oameni au participat in localitatea, Bakuriani, la inmormintarea sportivului de 21 de ani Nodar Kumaritaşvili, mort la un antrenament inainte de deschiderea Olimpiadei de Iarna de la Vancouver. La inmormintare a fost prezent si preşedintele Georgiei, Mikail Saakashvili si sotia. Dupa moartea sportivului, oficialităţile de la Vancouver au modificat pista pe care sportivul si-a pierdut viata, întarind elementele de securitate. Federaţia Internationala de Sanie a anuntat că va reevalua situatia acestei pîrtii considerata a fi cea mai rapida din lume, dar si cea mai periculoasă pentru sportivi.

Angela Sârbu este noua directoare a Televiziunii de stat de la Chișinău

Consiliul de observatori ai Companiei Tele Radio Moldova a ales-o astazi cu 6 voturi pentru in funcţia de director al postului public de televiziune pe Angela Sarbu, director al Centrului Independent de Jurnalism. Angela Sarbu este din noiembrie anul trecut şi consultant media pentru Europa de Est si Asia Centrala, programul sanatate publica, la Institutul pentru o Societate Deschisa din New York. Doamna Sarbu este licentiata a Facultății de Jurnalism si Știinte ale Comunicarii a Universitatii Caroline de la Praga. Este casatorita si are doi copii.

La București are loc Congresul PSD pentru alegerea unui nou președinte

La Bucuresti se desfasoară congresul Partidului social democrat, de opozitie. Pe ordinea de zi, se afla reforma partidului si alegerea conducerii PSD. Si-au depus candidatura 9 candidaţi, printre care si actualul preşedinte si preşedinte al Senatului Romaniei Mircea Geoana. Din cursa s-au retras primarul Constanţei, Radu Mazăre si senatorul Miron Mitrea. Cei doi au declarat ca il sprijina pentru aceasta functie pe deputatul Victor Ponta. Victor Ponta a primit si sprijinul preşedintelui Consiliului National al PSD, Adrian Năstase. In discursul sau la congres, preşedintele onorific al partidului si fondatorul sau, Ion Iliescu, aplaudat la scena deschisa de participanti, a declarat ca nu va părăsi partidul, a criticat aspru actuala sa conducere şi a anunţat ca susţine o conducere noua şi întinerită.

România a deschis un consulat onorific la Silistra în Bulgaria

Romania a deschis ieri un consulat onorific la Silistra, in Bulgaria, informeaza site.ul Hotnews.ro, citînd un comunicat al Ministerului roman de externe.

Criză în coaliția guvernamentală din Olanda pe tema prezenței militare în Afganistan

Coaliţia de guvernare din Olanda s-a destrămat după ce partidele componente nu au cazut la o întelegere privind menținerea trupelor olandeze in Afganistan. Crestin democratii premierului Jan Peter Balkendende au sustinut cererea Aliantei de a-i mentine pe cei 2000 de militari in Afganistan si după luna august, cînd guvernul a anunţat retragerea militarilor săi. Partidul laburist nu a fost de acord solicitind intoarcerea militarilor olandezi din Afganistan potrivit planificării iniţiale. Purtatorul de cuvint al NATO a declarat ca Alianta spera ca trupele olandeze sa ramina in Afganistan cit va fi necesar.

Parlamentul de la Chișinău a adoptat legea compensațiilor pentru familiile nevoiașe după majorarea tarifelor energetice

Parlamentul a votat vineri, in unanimitate, proiectul legii compensaţiilor, prin care familiile considerate vulnerabile vor primi sume de la guvern care să le ajute sa plateasca facturile la încalzire pentru lunile de iarnă. Proiectul guvernului Filat a fost posibil cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene si Marii Britanii.

Oleg Voronin a anunțat că se va prezenta la 22 februarie la audierile de la CCIEC

Omul de afaceri Oleg Voronin a fost convocat încă o data pentru luni 22 februarie la Centrul pentru Combaterea Infracţiunilor Economice si Corupţiei. Potrivit site-urilor de informații moldovene, Oleg Voronin a anunţat ca se va prezenta luni la audieri. Ieri, preşedintele partidului comunistilor, Vladimir Voronin, fost preşedinte al Moldovei timp de 8 ani, a declarat că actualele autorităţi ar fi declanşat o campanie de răzbunare împotriva familiei sale şi că ea ar avea numai un scop electoral.

Deputatul Oleg Reidman îl apostrofează pe Mihai Ghimpu președintele Parlamentului

Deputatul Oleg Reidman a numit „ruşinoasă” apostrofarea cu substrat etnic pe care i-a făcut-o ieri de la tribuna parlamentului preşedintele legislativului, preşedinte interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, afirmînd „eu îi reprezint în Parlamentul Republicii Moldova pe cetăţenii Republicii Moldova şi eu sunt deputat în Parlament ca cetăţean al Republicii Moldova, nu ca evreu sau ca reprezentant al unei culturi aparte. De aceea domnul Ghimpu ar fi putut să se abţină de la astfel de declaraţii.”, a mai spus Oleg Reidman, deputat al opoziţiei comuniste.

Premierul Ucrainei a retras contestația rezultatelor alegerilor prezidențiale

Premierul Ucrainei, Iulia Timoşenko a anunţat că îşi retrage acţiunea din tribunalul administrativ superior al Ucrainei impotriva rezultatului alegerilor prezidentiale din 7 februarie, scrutin ciştigat la diferenta de 3,5 procente de preşedintele partidului Regiunilor Viktor Yanukovici. Parlamentul decisese anterior data de 25 fenruarie pentru inaugurarea noului preşedinte de la Kiev.

Criză guvernamentală în Olanda

Coaliţia de guvernare din Olanda s-a destrămat după ce partidele componente au eșuat să ajungă la o întelegere privind menținerea trupelor olandeze in Afganistan. Crestin democratii premierului Jan Peter Balkendende au sustinut cererea Aliantei de a-i mentine pe cei 2000 de militari in Afganistan si după luna august, cînd guvernul a anunţat retragerea militarilor săi. Partidul laburist nu a fost de acord solicitind intoarcerea militarilor olandezi din Afganistan potrivit planificării iniţiale.

40 de oameni uciși în prăbușirea unui minaret în Maroc

In Maroc, prabuşirea unui minaret al moscheei in localitatea istorica Meknes, s-a soldat cu moartea a 40 de oameni şi ranirea a altor 70. Minaretul avea o vechime de peste 400 de ani iar localitatea este sub patronaj UNESCO.

Emisarul american Richard Holbrooke subliniază importanța regiunii Central Asiatice în operațiunile Nato din Afganistan

Emisarul special al Statelor Unite pentru Afganistan si Pakistan, Richard Holbrooke care vizitează tări ale Asiei centrale a vorbit la Dushambe reporterilor despre importanta regiunii şi a Tadjikistanului pentru succesul operatiunilor aliate din Afganistan.

FMI eliberează noi tranșe din împrumutul finaciar acordat României

Fondul Monetar International a aprobat eliberarea transelor a treia si a patra din imprumutul acordat Romaniei. Valoarea celor 2 transe este de 2, 3 miliarde de euro şi banii vor fi viraţi la începutul săptaminii, informează agentia Mediafax. Potrivit sursei citate jumatate din aceasta suma va merge la rezerva valutara a Romaniei iar partea cealaltă va fi folosită pentru finanţarea deficitului bugetar. Valoarea totala a împrumutului acordat de FMI Romaniei este de aproape 13 miliarde de euro. O noua misiune de evaluarea a FMI va se afla la Bucuresti in aceasta primavara.

Congresul PSD la București alege președintele partidului

La Bucuresti se desfasoară astazi congresul Partidului social democrat, de opozitie. Pe ordinea de zi, se afla reforma partidului si alegerea conducerii PSD. Si-au depus candidatura 9 candidaţi, printre care si actualul preşedinte si preşedinte al Senatului Romaniei Mircea Geoana.

Funerarii în Georgia ale sportivului mort la Olimpiada de la Vancouver

In Georgia in cursul zilei va fi inmormintat, in localitatea sa de baştina, Bakurianu, sportivul Nodar Kumaritaşvili, mort la un antrenament inainte de deschiderea Olimpiadei de Iarna de la Vancuver. In vista de 21 de ani, Kumaritasvili facea parte dintr-o familie de sportivi de performanţa. Dupa moartea sa, oficialităţile de la Vancouver au modificat pista pe care sportivul si-a pierdut viata, întarind elementele de securitate. Federaţia Internationala de Sanie aanuntat că va reevalua situatia acestei pirtii considerata a fi cea mai rapida din lume, dar si cea mai periculoasă pentru sportivi.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG