Linkuri accesibilitate

Ştiri

Guvernatorul Băncii centrale a Letoniei a fost eliberat pe cauțiune

Ilmars Rimsevics, imagine de arhivă.
Ilmars Rimsevics, imagine de arhivă.

Guvernatorul Băncii centrale a Letoniei a fost eliberat pe cauțiune după ce agenția anti-corupție a anunțat că-l suspectează pe Ilmars Rimsevics că ar fi cerut și primit mită de cel puțin 100.000 de euro. Agenția a pornit o anchetă, dar procurorii deocamdată nu i-au făcut dosar lui Rimsevics, care face parte și din conducerea Băncii Centrale Europene. Adresându-se reporterilor la Riga, Ilmars Rimsevics s-a declarat nevinovat. Vineri procurorii anti-corupție au percheziționat biroul și o proprietate imobiliară a lui Rimsevics, iar sâmbătă l-au reținut. Premierul Maris Kucinskis a spus luni după o ședință extraordinară de guvern că guvernatorul va fi supus „unor restricții” pe care le va anunța mai târziu. Potrivit agenției Baltic News Service, premierul a spus: „Cel puțin i se va interzice să mai dețină funcția”. Rimsevics este guvernatorul Băncii naționale letone din 2001. Letonia a intrat în zona euro în 2014.

Noul premier al României Viorica Dăncilă a anunțat că va vizita Chișinău la sfârșitul lunii februarie

Viorica Dancilă, imagine de arhivă.
Viorica Dancilă, imagine de arhivă.

Noul premier al României Viorica Dăncilă a anunțat că va vizita Chișinău la sfârșitul lunii februarie. Vorbind luni la o reuniune a Asociației Comunelor din România, la care au fost și invitați din R. Moldova, Dăncilă a spus: La nici o lună de când am preluat mandatul de prim-ministru, prima mea deplasare va fi, după ce merg la instituţiile europene, în Republica Moldova.” Ea a spus că va merge la Chișinău la 27 februarie, urmând să discute cu premierul Pavel Filip despre „întărirea cooperării” dintre cele două guverne. Dăncilă este al treilea premier social-democrat al României în ceva mai mult de un an. Premierul Pavel Filip a invitat-o la Chișinău cu ocazia primei lor convorbiri telefonice la începutul lunii curente, după învestirea lui Dăncilă, spunând că cele două guverne au „obiective comune”, ca „interconectarea reţelelor electrice şi de gaze naturale”.

Lidera PAS Maia Sandu a depus luni mărturie la Centrul Național Anticorupție în cauza inițiată de ea printr-un denunț la adresa conducerii ANRE

Maia Sandu.
Maia Sandu.

Lidera PAS Maia Sandu a depus luni mărturie la Centrul Național Anticorupție în cauza inițiată de ea printr-un denunț la adresa conducerii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. După audieri Sandu a repetat acuzația ei principală, anume că șefii ANRE ar fi tergiversat ieftinirea tarifelor la gaze, provocând astfel pagube materiale de 1,5 miliarde de lei. Jurnal TV scrie că în această cauză urmează să fie audiați șefii ANRE și experți în energetică. După proteste ale opoziției și observații ale experților, premierul Pavel Filip a spus la sfârșitul lunii trecute că tariful la gaze naturale ar putea să scadă cu cel puțin 20%, iar distribuitorul MoldovaGaz a cerut ANRE să examineze aprobarea tarifelor noi și prețurilor reglementate pentru anul 2018

Dmitri Peskov: statul rus nu s-a amestecat în alegerile americane din 2016 (VIDEO)

Dmitri Peskov.
Dmitri Peskov.

La câteva zile după ce ministerul american al justiției a acuzat 13 ruși și câteva firme de amestec în alegerile prezidențiale din 2016, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin a reiterat poziția că statul rus nu s-a amestecat. „Nu există nici un fel de indicii în acest sens, și nici nu pot fi”. Remarcile lui Dmitri Peskov au venit după ce guvernul american a spus că rușii au căutat să submineze încrederea în democrația americană, să o ponegrească pe candidata democrată Hillary Clinton și să-l ajute pe rivalul ei, Donald Trump, care a câștigat alegerile.

Trei companii ruse și 13 cetățeni ruși au fost puși sub acuzare în America pentru atacarea alegerilor din 2016
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:08 0:00

Moscova a negat mereu că s-ar fi amestecat în vreun fel în alegerile americane, iar președintele american Trump a spus recent că FBI pierde vremea căutând un asemenea amestec.

Exporturile moldovene au crescut în 2017 cu 18,6% față de 2016, a informat ministerul economiei de la Chișinău

TIR-uri moldovenești.
TIR-uri moldovenești.

Exporturile moldovene au crescut în 2017 cu 18,6% față de 2016, a informat ministerul economiei de la Chișinău, citat de IPN. Exporturile spre țările Uniunii Europene au constituit aproape 70% din total, iar cele spre țările din CSI – 19,1%. Meritul principal pentru creșterea exporturilor l-au avut producătorii de fructe și legume, care au vândut peste hotare cu 46% mai mult în 2017 față de anul precedent. Au crescut de asemenea exporturile de mașini, aparate electrice și părți componente, de produse farmaceutice și altele. Ministerul Economiei a mai spus că în 2017 au crescut și importurile, cu 20%, pe fondul creșterii cererii interne din cauza măririi salariilor, creșterea remitențelor și aprecierea leului moldovenesc.

Ministerul de moldovean de interne a lansat o campanie de dotare cu detectoare de fum a peste 800 de case considerate „de risc”

Campania națională „O casă protejată – O viață salvată”.
Campania națională „O casă protejată – O viață salvată”.

Ministerul de moldovean de interne a lansat o campanie de dotare cu detectoare de fum a peste 800 de case considerate „de risc”, aflate mai ales în mediul rural și locuite de bătrâni, invalizi sau familii nevoiașe, informează Moldpres. Campania „O casă protejată - o viață salvată” a demarat luni în localitatea Făurești, suburbie a Chișinăului, unde specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au instalat detectoare în câteva case. Ministrul de interne Alexandru Jizdan a spus cu această ocazie că în perioada 2000-2017 în R. Moldova au avut loc 40.000 de incendii în care și-au pierdut viața 3000 de oameni, dintre care 172 de copii. Marea majoritate a incendiilor au avut loc în case particulare, în special din sate. Ministrul Jizdan a făcut apel la oamenii care-și pot permite să cumpere detectoare de fum să și le procure cât mai curând, pentru că programul guvernamental, în valoare de 96.000 de lei, este destinat persoanelor nevoiașe.

Franța și-a reafirmat încrederea în acordul nuclear cu Iranul, spunând că vrea ca el să fie aplicat întocmai

Imagine generică.
Imagine generică.

Franța și-a reafirmat încrederea în acordul nuclear cu Iranul, spunând că vrea ca el să fie aplicat întocmai și că poartă în continuare discuții pe această temă cu partenerii europeni și cu Statele Unite. Ministerul de externe de la Paris a spus că Franța este îngrijorată de programul de rachete balistice iranian și de activitățile regionale iraniene, inclusiv de sprijinul pentru rebelii din Yemen, dar nu a menționat rolul Teheranului în Siria. Reuters relata la 18 februarie că Statele Unite speră să-și convingă aliații europeni – Marea Britanie, Franța și Germania – să perfecționeze acordul nuclear cu Iranul în schimbul angajamentului președintelui Donald Trump de a nu torpila pactul, reînnoind iertarea

Agenția anti-corupție din Letonia spune că-l suspectează pe guvernatorul băncii naționale că ar fi cerut și primit mită de cel puțin 100.000 de euro

 ©Shutterstock
©Shutterstock

Agenția anti-corupție din Letonia spune că-l suspectează pe guvernatorul băncii naționale că ar fi cerut și primit mită de cel puțin 100.000 de euro. Agenția a pornit o anchetă, dar procurorii deocamdată nu i-au făcut dosar lui Ilmars Rimsevics, care face parte și din conducerea Băncii Centrale Europene. Vineri procurorii anti-corupție au percheziționat biroul și o proprietate imobiliară a lui Rimsevics, iar sâmbătă l-au reținut. Premierul Maris Kucinskis a spus luni după o ședință extraordinară de guvern că guvernatorul va fi supus „unor restricții” pe care le va anunța mai târziu. Potrivit agenției Baltic News Service, premierul a spus: „Cel puțin i se va interzice să mai dețină funcția”. Rimsevics este guvernatorul băncii naționale letone din 2001. Letonia a intrat în zona euro în 2014.

Macedonia speră să ajungă la un compromis în disputa cu Grecia privind numele țării până la summitul NATO din iulie

Macedonia, Skopje
Macedonia, Skopje

Macedonia speră să ajungă la un compromis în vechea dispută cu Grecia privind numele țării până la summitul NATO din iulie, a declarat luni premierul macedonean, Zoran Zaev, într-un interviu cu postul de radio austriac ORF.

Cele două state îşi dispută numele „Macedonia”, Grecia susţinând că folosirea acestuia de către vecina sa semnalează o revendicare teritorială.
Atena blochează aderarea Macedoniei la NATO şi Uniunea Europeană din acest motiv. „Cred că vom putea încheia cu succes negocierile până la summitul NATO din iulie”, a mai declarat premierul macedonean Zoran Zaev, care a preluat funcţia de şef al guvernului în luna mai anul trecut şi a promis o colaborare mai strânsă cu Grecia.

Macedonia a anunţat la începutul lunii februarie că este gata să accepte „o desemnare geografică pentru nume”, care ar putea fi, potrivit presei locale, „Macedonia Superioară”, „Macedonia de Nord” sau „Macedonia-Skopje”, în speranţa aderării la NATO şi UE.

Ministrul polonez de externe: autorităţile israeliene sunt responsabile de securitatea ambasadei Poloniei de la Tel Aviv

Ministrul polonez de externe, Jacek Czaputowicz, a reamintit autorităţilor israeliene că sunt responsabile pentru securitatea ambasadei poloneze de la Tel Aviv, a doua zi după ce pe zidurile clădirii au apărut svastici şi inscripţii antipoloneze. Vandalizarea ambasadei pare să fie o reacție la recent adoptata lege antidefăimare din Polonia, promulgată la 6 februarie de preşedintele Andrzej Duda și care impune amenzi şi pedepse cu închisoarea de până la trei ani, inclusiv în cazul cetăţenilor străini, pentru formularea sintagmei „lagărele poloneze de exterminare” şi pentru sugerarea „în mod public şi împotriva realităţii” că polonezii sau statul polonez ar fi fost complice la crimele comise de Germania nazistă.

O anchetă RISE Moldova pune în evidență o escrocherie pe Internet cu folosirea unor minori bolnavi

Jurnaliștii de la „RISE Moldova” au publicat luni o investigație în care dezvăluie schema unei escrocherii pe Internet, făcută sub aparența unui act de caritate, relatează Agora.md. Potrivit rise.md, mai mulți intermediari din R.Moldova ai unei clinici din Turcia identifică minori grav bolnavi, le fac publică povestea și adună sume importante de bani din donații, prin intermediul platformei caritate.md. Ulterior, beneficiarii sunt direcționați la un spital din Turcia, unde medicii se pare că simulează efectuarea intervențiilor chirurgicale. „RISE Moldova” a obținut mai multe probe care explică afacerea cu bolnavi, iar procurorii, la rândul lor, au pornit un dosar penal pentru escrocherie, pusă la cale de un grup criminal organizat.

Valeriu Munteanu: Demisia primarului Dorin Chirtoacă este un gest predominant politic în contextul anului electoral 2018

Valeriu Munteanu
Valeriu Munteanu

Într-un interviu cu Radio Europa Liberă, vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a spus astăzi că demisia lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar este un gest „eminamente politic” prin care formaţiunea sa ar urmări să „strice socotelile de-acasă” ale democraţilor şi socialiştilor în legătură cu preluarea controlului capitalei, cât şi în relație cu alegerile parlamentare din această toamnă. „După ce au schimbat sistemul electoral după bunul plac, PD şi PSRM au mizat pe linişte înainte de parlamentare. Acum, să încerce să căştige alegerile în capitală”, a spus fruntaşul liberal. Vicepreşedintele PL a mai declarat că ar fi „culmea” dacă puterea ar împiedica desfăşurarea scrutinului anticipat în luna mai, aşa cum prevede legislaţia.

Rex Tillerson: Statele Unite iau în considerare noi sancțiuni împotriva unor cetățeni ruși

Secretarul de stat american Rex Tillerson
Secretarul de stat american Rex Tillerson

Secretarul american de stat Rex Tillerson a anunțat că Statele Unite iau în considerare impunerea de noi sancțiuni împotriva unor cetățeni ruși, ca urmare a criticilor opozitiei democrate, ca administrația Trump întîrzie punerea în aplicare a unor măsuri aprobate asta vara de Congres. Intr-o emisiune a canalului CBS, Tillerson a spus ieri și că Rusia ar putea fi implicată în atacurile cu gaze chimice folosite de guvernul Sirian al președintelui Bashar al-Assad.

„Rusia are anumite răspunderi, in opinia noastră, din cauza promisiunilor pe care le-a făcut, să distrugp armele chimice și să se asigure că ele nu mai există”. Regimul președintelui Assad ca si Moscova, au negat că în luptele împotriva forțelor opoziției ar fi folosite arme chimice, contrar concluziilor expertilor internaționali.

Israelienii protestează împotriva unor acuzații ale premierului Poloniei la adresa evreilor pe tema Holocaustului

Pe portile Ambasadei Poloniei de la Tel Aviv, la o zi dupa ce premierul polonez a declarat că printre autorii Holocasutului s-au aflat evrei, au fost desenate zvastici și inscripții injurioase, informeaza agențiile internaționale de presă. Declaratiile premierului polonez Mateusz Morawiecki au fost denuntate ferm de Israel ca și de comunitatea internațională. Premierul de la Varșovia și-a cerut scuze, printr-un purtator de cuvînt, afirmînd că nu a intentionat sa acuze victime evreiesti de „un genocid comis de nazisti germani".

Săptămîna trecută Israelul a denuntat o nouă lege poloneza care incrimineaza penal acuzarea natiunii sau statului poloneze de complicitate la crimele naziste. Legea a fost promulgata de catre presedintele polonez Andrzej Duda si a fost trimisa la cea mai inalta instanta poloneza sa-i verifice constitutionalitatea.

Premierul Pavel Filip a pledat la München pentru retragerea militarilor și a armamentului rus din regiunea transnistreană

Premierul Pavel Filip la Conferința internațională de securitate de la München
Premierul Pavel Filip la Conferința internațională de securitate de la München

Premierul Moldovei, Pavel Filip, a cerut la München, din nou Rusiei retragerea militarilor și armamentului din regiunea transnistreana. Pavel a facut declarația la o masa rotunda simbata, în marginea Conferintei internationale de securitate care s-a incheiat duminică. Vorbind despre relaţiile Republicii Moldova cu Rusia, prim-ministrul a menționat că este un dosar complicat, dar Chișinăul dorește „o relaţie echilibrată, prietenoasă cu Moscova. O relaţie în care cooperarea noastră comercială nu va fi politizată, iar dialogul va fi bazat pe respect reciproc”. Pavel Filip, care a promis că guvernul Moldovei va face „tot ce este necesar pentru a organiza alegeri parlamentare libere și corecte în această toamnă”.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, va depune mărturie în procesul de trădare intentat la Kiev fostului lider Viktor Ianukovici

Președintele Petro Poroșenko
Președintele Petro Poroșenko

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a anunțat că s-a decis să depună mărturie în procesul de trădare intentat de autoritățile de la Kiev, in absentia, fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici, care se afla în Rusia. Potrivit procuraturii ucrainene, 104 oameni au fost omorâți și 2500 răniți în confruntările dintre guvern și protestatarii pro europeni în februarie 2014. Procurorii cer închisoare pe viață pentru Ianukovici, fiind acuzat de trădare, încălcarea suveranității și integrității teritoriale a țării și complicitate la agresiunea Rusiei.

Circa trei mii de susținători ai lui Mihail Saakașvili au demonstrat duminică la Kiev în favoarea revenirii sale în Ucraina

La Kiev
La Kiev

Mii de sustinatori ai lui Mihail Saakasvili, expulzat din Ucraina, au manifestat, duminica, la Kiev, cerand revenirea fostului presedinte georgian si demisia presedintelui ucrainean Petro Porosenko. Ministerul ucrainean de Interne a anuntat ca au fost aproximativ 3.000 de manifestanti. Fostul presedinte georgian Mihail Saakasvili, expulzat din Ucraina si trimis in Polonia la 12 februarie, se află în Olanda, tara de origine a sotiei sale, unde s-a declarat hotarat sa-si „continue lupta”.

Atac violent musulman produs împotriva credincioșilor ortodocși la o biserică din Daghestan în Rusia

Pancarte islamice la Kizliar
Pancarte islamice la Kizliar

Cinci persoane au murit, iar cel putin alte cinci au fost ranite dupa ce un barbat a inceput sa traga asupra unor oameni care plecau de la biserica, duminica, in orasul rusesc Kizliar, din Daghestan. Potrivit agenției de stat ruse Tass, atacatorul a fost identificat, este vorba de Khalil Khalilov , un tanar de 22 de ani, din regiune. El a fost impuscat si ucis de serviciile de securitate care au spus că acesta avea asupra lui o pusca de vînătoare, gloante si un cutit.

Gruparea teroristă Statul Islamic și-a asumat raspunderea pentru atac, dar declarația ISIS nu oferă dovezi care să o confirme.

Patriarhul Rusiei, Kiril, s-a declarat șocat de atac, într-un comunicat official în care a vorbit despre „o provocare împotriva credincioșilor ortodoxi și musulmani care trăiesc alaturi în pace de secole în Caucaz”.

Rapoartele initiale sugereaza ca toate cele cinci victime au fost femei, iar printre raniti se afla si doi membri ai serviciilor de securitate si doi civili, de asemenea femei.

Populația din Daghestan este de 50 de mii de oameni și 40 la suta dintre aceștia sunt etnici ruși.

Tinerii de la liceul din Parkland din Florida vor organiza un mare marș la Washington pe 24 martie pentru combaterea legislației actuale americane referitoare la armele de foc

La Parkland, Florida
La Parkland, Florida

Tinerii care au supravietuit atacului de la liceul din Parkland, din Florida, din 14 februarie, atac soldat cu moartea a 17 persoane, au anunțat că vor organiza un mare marș la Washington pe 24 martie, pentru a forța adoptarea unor legi mai stricte de control al armelor în Statele Unite. Tinerii spun că doresc ca tragedia lor, sa fie ultima dintr-o lunga serie de atacuri armate din institutiile de învatamint americane și că doresc să își facă auzit vocea de către politicieni. Potrivit statisticilor în fiecare an , în Statele Unite mor 30 de mii de oameni ca urmare a unor incidente cu arme de foc. Tinerii de la liceul din Parkland au organizat la weekend manifestatii de comemorare a victimelor cerind controale mai stricte ale armelor de foc. Casa Albă a anunțat ieri că în zilele urmatoare președintele Donald Trump va organiza întilniri de discutii cu student și profesori, dar nu a fost precizata nici ziua si nici agenda întilnirii.

Compania Facebook va verifica dacă plătitorii de reclame politice în Statele Unite sînt rezidenți americani

Compania Facebook a anuțat că va trimite cărti postale prin poșta americana celor care plătesc pentru reclama politice, pentru a se convinge că într-adevar aceștia sunt rezidenți americani . Decizia, anunțata la acest sfîrșit de săptamîna este menită să evite împlicarea unor entități străine de a se amesteca în procesul electoral american în viitor.

Măsura survine după ce biroul procurorului special Robert Mueller a pus sub acuzare 13 cetățeni ruși și trei companii pentru implicarea lor în alegerile prezidențiale americane din 2016. Potrivit investigației, Facebook a fost una din platformele prin care Rusia a căutat să influențeze alegerile americane. FB spune că va dubla la 20 de mii numarul angajaților care se ocupă de securitatea rețelei și că va adăuga o mie de angajați care să verifice conținutul de reclame propus rețelei.

Premierul Ungariei se angajează să promoveze combaterea migraţiei ilegale atât la nivelul UE, cât şi la ONU

La o demonstrație împotriva lui Viktor Orban la Budapesta
La o demonstrație împotriva lui Viktor Orban la Budapesta

Premierul Ungariei Viktor Orban a declarat duminică, în cadrul unui discurs la Budapesta, că imigraţia „a proiectat o umbră asupra Europei" şi a subliniat că guvernul său va lupta împotriva implementării aşa-numitului „Plan Soros", relatează agenţia MTI. Vorbind din spatele unui pupitru pe care era afişat sloganul „Ungaria este pe primul loc", Viktor Orban a vorbit despre „disputa dintre Europa de Vest şi Europa Centrală", insistând că Europa de Vest urmează să devină o zonă a imigraţiei şi a populaţiei mixte, în timp ce Europa Centrală se mişca în direcţia unei noi dezvoltări, în diferite moduri. ONG-urile trebuie să fie transparente cu privire la finanţele lor, iar acelea care nu vor renunţa la planurile periculoase vor fi interzise, indiferent cât de puternice sau de bogate ar fi", a mai spus Viktor Orban. Premierul Ungariei a anunţat că va promova combaterea migraţiei ilegale atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi la cel al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Iranul a suspendat căutarile de supraviețuitori după accidentul de avion de duminică

Ambulanțe în apropiera unei moschei lîngă aeroportul Mehrabad de la Teheran, după anunțul accidentului aviatic
Ambulanțe în apropiera unei moschei lîngă aeroportul Mehrabad de la Teheran, după anunțul accidentului aviatic

Iranul a suspendat căutarile după supraviețuitori în urma accidentului de aviație de ieri, cînd un avion cu 65 de persoane la bord s-a prabușit în zona munților Zagros din provincial Isfahan dinIran, din cauza condițiilor meteo. Relatari inițiale vorbeau despre 66 de victime, dar unul dintre călători din cei 60 care cumpărasera bilete la acest zbor, a pierdut avionul. Nu este limpede ce a provocat accidentul.

Un incendiu a fost declanșat la Mănăstirea Jokhang din Lhasa, monument UNESCO din Tibet

Pelerini tibetani la Lhasa
Pelerini tibetani la Lhasa

Mănăstirea Jokhang din Lhasa, unul dintre cele mai importante temple din Tibet, a fost cuprinsă de flacari sîmbată, dar nu au fost raportate victime, iar amploarea pagubelor a fost neclara, relateaza agențiile internaționale de știri. Mănăstirea se află în Patrimoniului Mondial Unesco, cu o istorie de peste o mie de ani. Guvernul communist chinez respinge constant acuzatiile grupurilor pentru apărarea drepturilor omului si a tibetanilor exilati cu privire la represiunea tibetanilor budisti.

Un sportiv rus medaliat cu bronz la JO din Coreea de Sud a fost eliminat după un test pozitiv de dopaj

Fani ai sportivilor ruși în Coreea de Sud
Fani ai sportivilor ruși în Coreea de Sud

Sportivul rus Aleksandr Krușeknițki, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de Iarna din Coreea de Sud la probla de dublu la curling a părăsit satul olimpic după ce a fost suspectat în urma unui test de dopare. Potrivit agenției Reuters, sportivul a fost gasit pozitiv la testul anti dopping cu substanta meldonium. Si tenismana Maria Sharapova, în 2016 a fost gasită pozitiv la testul antidoping cu aceiasi substanța. Rusiei i-a fost interzis prezența la jocurile olimpice de iarna din cauza politicii de stat dedopare a sportivilor. Sportivii ruși prezenți la Olimpiada au participat sub steagul olimpic.

Peste 15 mii de moldoveni au obținut cetățenia Federației Ruse în anul 2017

Anul trecut, numărul moldovenilor ce au obținut cetățenia Federației Ruse s-a diminuat fața de anul 2016, fiind de peste 15 mii. Potrivit datelor Direcției principale de Migrație din cadrul Ministerului rus de Interne, citat de site-ul Deschide.md, moldovenii au constituit 6% din numărul total al străinilor ce au obținut în 2017 cetățenia Federației Ruse. Moldovenii sunt pe locul șase, după ucraineni, kazahi, uzbeci, tadjici și armeni. În 2017, peste 17 mii de moldoveni au primit un permis de ședere temporară, iar 30.373 locuiesc acolo în baza acestui permis.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG