Linkuri accesibilitate

În 2021, România a inaugurat aproape 34 de km de autostradă/ Autostrăzile din Moldova au fost ignorate (Hotnews.ro)


Autostrada A1 Sibiu-Orăștie.
Autostrada A1 Sibiu-Orăștie.

În 2021 s-au deschis traficului circa 52 de kilometri noi de drum rapid, din care aproape 34 de kilometri de autostradă, informează Hotnews.ro. Tot în 2021 s-au deschis șantiere pe aproape 180 de kilometri de autostrăzi sau drumuri expres noi, iar pentru 2022 există premisele pentru inaugurarea unor secții cheie.

Anul 2022 ar putea veni, într-un scenariu optimist, cu deschideri de trafic pe aproape 100 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, iar unele dintre proiectele care au șansa să fie inaugurate „sunt chiar spectaculoase: Podul de la Brăila, primul sector al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, precum și primii kilometri de drum expres adevărat în România”, apreciază Hotnews.

2022 și autostrăzile din Moldova : ar putea fi lansate primele licitații de execuție pe Autostrada Unirii A8. S-ar putea deschide și primul șantier pe Autostrada Moldovei A7.

România: autostrazile din Moldova, planificate dar neîncepute, decembrie 2021/ Hotnews.ro
România: autostrazile din Moldova, planificate dar neîncepute, decembrie 2021/ Hotnews.ro

Anul 2021 nu a adus și semnarea primelor contracte de execuție pe autostrăzile din Moldova, chiar dacă pentru primul tronson de pe A7 licitația a fost lansată încă din luna iunie. Celelalte tronsoane din A7 încă nu au fost scoase la licitație, iar pentru Autostrada „Unirii” A8, anul 2021 a venit și cu bune și cu rele: s-a semnat în sfârșit SF-ul și proiectarea pe tronsonul Tg. Neamț - Iași - Ungheni, însă pe tronsonul montan vechiul contract de SF pe Tg. Mureș - Tg Neamț a avut probleme și nici până acum nu a fost avizat complet.

Despre perspectivele pentru 2022, mai multe AICI.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG