Linkuri accesibilitate

„În absența Occidentului?” - conferința internațională de securitate de la München


Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței Internaționale de Securitate
Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței Internaționale de Securitate

La München începe cea de-a 56-a ediţie a Conferinţei Internaționale de Securitate, dedicată anul acesta „rolului Occidentului” în soluționarea provocărilor globale. Documentul care va sta la baza dezbaterilor se intitulează „În lipsa Occidentului” (Westlessness) și caută răspunsuri la întrebarea: cine ia locul Occidentului în soluționarea crizelor, dacă acesta nu poate formula o poziției comună și nici nu poate sau vrea să intervină?

Cei peste 500 de participanți, înalți demnitari și experți, vor discuta și probleme de actualitate cum ar fi Siria și Libia, procesul de pace din Orientul Mijlociu sau tensiunile din Golful Persic.

Între altele participă președintele Franței, Emmanuel Macron, premierul Canadei Justin Trudeau și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Statele Unite vor fi reprezentate de secretarul de stat Mike Pompeo și de ministrul apărării Mark Esper dar și de democrata Nancy Pelosi, președinta Camerei reprezentanților și una din cele mai critici voci din America la adresa președintelui Donald Trump.

China și Iranul vor fi de asemeni reprezentante de miniștrii de externe.

Întrevederile din marginea conferinței sunt cel puțin la fel de importante ca dezbaterile în plen, una din cele mai urmărite va fi cea a secretarului american de stat cu președintele afgan Ashraf Ghani.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG