Linkuri accesibilitate

În acest an în regiunea transnistreană vor avea examene doar clasele absolvente


11 clase și cinci grupe de grădiniță au fost închise pentru carantină în regiunea transnistreană în primele trei zile după reluarea, pe 15 februarie, a orelor cu prezență fizică în clase pentru toți elevii și studenții.

Acum două săptămâni administrația de la Tiraspol a permis, în regim de testare, revenirea în școli a elevilor claselor primare și absolvente, precum și a studenților din anii terminali. Administrația de la Tiraspol susține că numărul de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 nu a crescut, motiv pentru care s-a decis deschiderea din 15 februarie a tuturor școlilor, liceelor, colegiilor și universităților.

Fiecare școală decide care dintre materii vor fi studiate în continuare on-line, precum și graficul acestor ore. Elevii au maxim cinci ore pe zi, restul materiilor sunt predate în continuare on-line. La universitatea de la Tiraspol studenții nu mai merg în săli de curs diferite, ci au o singură sală unde se vor schimba profesorii în funcție de materia predată. Orele au fost organizate în două schimburi, astfel încât sălile să nu fie aglomerate peste limita stabilită de 65 la sută din capacitate.

În acest an în regiunea transnistreană vor avea examene doar clasele absolvente, iar ceilalți elevi vor fi trecuți în clasa următoare în baza mediilor notelor obținute pe parcursul anului.

Incidența îmbolnăvirilor de Covid-19 în regiunea transnistreană este printre cele mai ridicate din Republica Moldova, mai multe cazuri fiind înregistrate doar la Chişinău. De la începutul pandemiei Tiraspolul a raportat 30600 de cazuri de îmbolnăvire, iar 667 de persoane au decedat.

XS
SM
MD
LG