Linkuri accesibilitate

În ajunul prezidențialelor din România: singura dezbatere electorală


Dezbatere elctorala la Europa FM cu Dan Barna, Theodor Paleologu și Kelemen Hunor

Joi seară, în ajunul începerii votării în diasporă pentru alegerile preziddențiale, în România a avut loc singura dezbatere electorală, fără participarea principalilor candidați, președintele Klaus Iohannis și fostul premier social-democrat Viorica Dăncilă. La dezbaterea organizată de Europa FM au fost prezenți Dan Barna (USR PLUS), Theodor Paleologu (Partidul Mișcarea Populară) și Kelemen Hunor (UDMR), dintre care, potrivit sondajelor, numai Barna ar avea o șansă de a ajunge în al doilea tur de scrutin.

Cetățenii români din străinătate au început să voteze vineri, 8 noiembrie, în alegerile prezidențiale din 10 noiembrie. Prima secție de votare s-a deschis la Auckland din Noua Zeelandă. În diasporă, în premieră, se votează trei zile, vineri, sâmbătă și duminică 10 noiembrie, măsură luată încă de fostul guvern PSD după scandalul provocat de alegerile europarlamentare din mai, când mii de români din străinătate nu au reușit să voteze, chiar după ore de stat la coadă. Tot în premieră, s-a votat prin corespondență.

Informații despre candidații și programe, aici.

În R.Moldova, cele 37 de secții de votare se deschid de la ora 12.00 și se vor închide la 21.00, iar sâmbătă și duminică secțiile de votare vor fi deschide între 09.00 și 21.00.

Alegătorii care la ora închiderii se vor afla încă în incintă sau în rând în afara secției de votare își vor putea exercita dreptul la vot până la ora 23.59.

La Chișinău se va putea vota în 12 secții de votare, la Bălți vor fi deschise două secții de votare și câte o secție va funcționa în alte 23 de localități. În cazul în care președintele României nu va fi ales din primul tur, va urma un al doilea tur de scrutin, care va avea loc în zilele de 22, 23 și 24 noiembrie.

XS
SM
MD
LG