Linkuri accesibilitate

În Belarus, rețele de socializare ale Europei Libere, au fost desemnate drept „extremiste”


Germany/RL – Radio Liberty mic in RL headquarters, Munich, undated
Germany/RL – Radio Liberty mic in RL headquarters, Munich, undated

Un tribunal din Belarus a desemnat canalul oficial Telegram al Serviciului Belarus al postului nostru și unele dintre conturile de socializare ale serviciului drept extremiste, pe fundalul represiunii continue împotriva presei independente și societății civile, declanșată după alegerile prezidențiale de anul trecut, despre care opoziția și Occidentul spun că au fost fraudate.

Decizia de a eticheta conturile RFE/RL drept extremiste -- inclusiv canalul său YouTube -- a fost luată de Tribunalul Districtual Central pe 3 decembrie pe baza informațiilor furnizate de Direcția Principală pentru Combaterea Crimei Organizate și Corupției, cunoscută sub numele de GUBOPiK. Într-o declarație, GUBOPiK a spus că oricine se abonează la canale sau alte mass-media desemnate drept extremiste poate fi închis sau confruntat cu alte pedepse penale.

„RFE/RL respinge categoric această etichetă ridicolă”, a declarat președintele postului nostru Jamie Fly. „Ne angajăm să continuăm să oferim știri și informații obiective poporului belarus, care are nevoie de mass-media independentă mai mult acum ca niciodată.” Autoritățile din Belarus au declarat sute de canale, bloguri și conturi de chat pe Telegram drept „extremiste” de când țara a fost cuprinsă de proteste masive după alegerile prezidențiale din august 2020, care i-au oferit lui Lukashenka al șaselea mandat consecutiv.

XS
SM
MD
LG