Linkuri accesibilitate

În Cehia, liderii a trei religii monoteiste dominante în lume au cinstit memoria celor decedați de COVID-19


În Cehia, liderii a trei religii monoteiste dominante în lume au cinstit vineri memoria celor peste 36.000 de oameni decedați din cauza pandemiei în țara central-europeană cu 10 milioane de locuitori și au făcut apel comun la vaccinare împotriva COVID-19 și la combaterea dezinformării care duce la diviziuni și amonzități în societate.

La întâlnirea ecumenică patronată de guvernul ceh, la Praga, au fost prezenți reprezentanții bisericilor catolică și husită (protestantă), ai comunităților și asociațiilor evreiești și ai musulmanilor cehi. Într-o declarație comună, participanții au făcut apel la credincioși și atei depotrivă „să nu se lase dezbinați de nimeni și de nimic, să dialogheze, să se ajute unii pe alții, să respecte măsurile antiepidemice care salvează vieți, inclusiv vaccinarea”.

Cehia are o rată de vaccinare de 63%, sub media Uniunii Europene. Guvernul recent demisionat al mișcării populiste ANO a vrut să impună de la anul obligativitatea vaccinării pentru categoria de vârstă 60+ și anumite profesii, dar noul executiv, de centru-dreapta, nu sprijină ideea.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG