Linkuri accesibilitate

În contul pentru reconstruirea Filarmonicii s-au adunat 27 de mii de lei


În contul deschis pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, s-au adunat până miercuri 27 de mii de lei. Informațiile au fost prezentate de vicepremierul Serghei Pușcuța, ministru al finanțelor, la ședința Guvernului, informează agenția IPN.

Ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, a declarat că toate colectivele de la Filarmonică își continuă activitatea. Orchestra Simfonică și Capela Corală Academică „Doina” au fost mutate la Palatul Republicii. Alte colective își continuă activitatea la Palatul Național „Nicolae Sulac”, unde și urmează să fie desfășurate activitățile Filarmonicii planificate pentru această toamnă.

Incendiul la Filarmonica Națională a izbucnit pe 24 septembrie. Pompierii au reușit să-l localizeze după mai bine de patru ore, dar l-au lichidat complet abia a doua zi. Tavanul sălii principale a clădirii s-a prăbușit. Odată cu edificiul, au ars și partituri, înregistrări, instrumente muzicale. Clădirea data din 1912.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG